Νέα Υπόθεση «Κοριού» Παρακολούθησης Πολίτη στην Αθήνα

Μέσα σε όλα, η σύζυγός του είναι μέλος του ΜέΡΑ25.

Νέα υπόθεση εντοπισμού «κοριού» σε όχημα πολίτη φέρνει στο φως το VICE. Μετά τις αποκαλύψεις για τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ατόμων με πολιτική δράση (βλ. δημοσιεύματα Omnia TV και Εφημερίδα των Συντακτών), το νέο περιστατικό αφορά ένα GPS Tracker, το οποίο εντοπίστηκε σε μηχανή πολίτη.

Ο «κοριός» εντοπίστηκε τυχαία το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Πρόκειται για τον Γ.K., 55 ετών, πατέρα τριών παιδιών, διαφημιστή με επιτυχημένη πορεία 30 χρόνων, ο οποίος ζει στον περιφερειακό του Λυκαβηττού και συχνάζει στα Εξάρχεια. Είναι ενεργός πολιτικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς να είναι μέλος σε κάποια συλλογικότητα και χωρίς να έχει ποτέ προσαχθεί ή συλληφθή, ενώ η σύζυγός του είναι μέλος του ΜέΡΑ25, του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη. Δηλαδή για πρώτη φορά υπάρχει, έστω και έμμεσα, σύνδεση «κοριού» παρακολούθησης με κοινοβουλευτικό κόμμα.

1574764769967-gps1

Το τελευταίο διάστημα, ο 55χρονος έχει πάρει μέρος σε πορείες και διαδηλώσεις. Ο ίδιος αποδίδει την παρακολούθηση στο γεγονός ότι συχνάζει σε ίδια καφέ των Εξαρχείων όπου πηγαίνουν και άτομα της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, σε ένα πλαίσιο ποινικοποίησης των κοινωνικών συναναστροφών. Το MέΡΑ25 δεν έχει εκδώσει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση.

1574763595068-74905544_537818393737005_1052106166764568576_n

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, το GPS Tracker ήταν τυλιγμένο με κολλητική ταινία και προσαρμοσμένο στη μοτοσικλέτα. Ο 55χρονος διαφημιστής δεν έχει κάνει κάποια μήνυση ή καταγγελία στις Αρχές. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για μαζικές παρακολουθήσεις ατόμων με πολιτική δράση, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε αναγκαστεί έμμεσα να τις επιβεβαιώσει. «Οι καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών είναι εντελώς ανυπόστατες. Οι αστυνομικές Αρχές εκτελούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και αυτό τηρείται απαρέγκλιτα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Κείμενο: Μελπομένη Μαραγκίδου – vice.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *