Τύφλα να “χουν τα μέντιουμ και οι καφετζούδες μπροστά στις “προβλέψεις” των αστυνομικών

Του Σ.Λ.

Οι καφετζούδες και οι χαρτορίχτρες ακόμα και τα καλύτερα μέντιουμ, υστερούν παρασάγγας από το χάρισμα που έχουν τα αστυνομικά σαϊνια να προβλέπουν το μέλλον! Η σημερινή επιβεβαίωση αυτής της δυνατότητάς τους, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό το προσόν των υπηρετών του νόμου.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Η είδηση δημοσιεύεται σε όλα τα ΜΜΕ. Οι τίτλοι σχεδόν πανομοιότυποι του τύπου “Ηθελαν νεκρούς αστυνομικούς οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου”. Τα σχετικά ρεπορτάζ μας λένε ότι η βόμβα εντοπίστηκε από αστυνομικό, δεν είχαμε έκρηξη “πιθανότητα λόγω λάθους στη συνδεσμολογία” και τελικά “το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών,  προχώρησε σε ελεγχόμενες εκρήξεις”.

Αυτά επικαλούνται τα ΜΜΕ. Εγώ σαν καχύποπτος ανακάλεσα στο μυαλό μου ένα πρόσφατο δημοσίευμα του μπλοκ μας, όπου έγραφε:
“Υπάρχει στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να εξαπολύσει ένα νέο αστυνομικό κατασταλτικό πογκρόμ την βδομάδα που ξεκινάει;

Αν κρίνουμε από τα όσα διαρρέουν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ στα δημοσιοκαφρικά τους παπαγαλάκια, αυτό είναι κάτι από παραπάνω πιθανόν, για να μην ισχυριστούμε ότι το θεωρούμε βέβαιο. 

Γι’ αυτό ήδη αρχίζουν να φτιάχνουν το ανάλογο κλίμα, με τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Δεν μπορεί να θεωρήσουμε τυχαίο το κείμενο που υπάρχει στο “Πρώτο Θέμα” και το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μας λέει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματούχων της αστυνομίας, τις επόμενες μέρες “είναι ορατός ο κίνδυνος τροµοκρατικού χτυπήµατος”.

“Οι πληροφορίες που φτάνουν στο αρχηγείο της Αστυνοµίας και µεταφέρονται στις εισηγήσεις και τις γραπτές εντολές είναι ότι η εβδοµάδα που ξεκινάει προβλέπεται ιδιαίτερα θερµή, µε συχνά έκρυθµη κατάσταση, ακόµη και ένοπλες επιθέσεις. Πιθανοί στόχοι κρίνονται αστυνοµικές υπηρεσίες αλλά και οι ίδιοι οι αστυνοµικοί”, τονίζεται στο κείμενο.

Η σημερινή επιβεβαίωση των “προβλέψεων” δεν θυμίζει σ’ αυτούς που παρακολουθούν παρόμοια περιστατικά, τα σκηνικά με τον Κυπατζή, Ντάνο Κρυστάλη και τον “χειριστή του” -σύμφωνα με την ασφαλίτικη διάλεκτο – Ιωάννη Αλεξάκη, με τις ορφανές βόμβες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *