Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο εθνικός μας μπάτσος, έγινε και εθνικός μας ξεβρακωματίας

Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Είναι ξεβράκωτος.

Διαβάζω στο Wikipedia:

Ο Νόμος 4000, θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1958 και ήταν το διάταγμα που καθόριζε την αντιμετώπιση των νεαρών που ήταν γνωστοί ως τέντιμποις. Οι «τεντιμπόηδες» θεωρούνταν επικίνδυνοι λόγω της συμπεριφοράς τους, που χαρακτηριζόταν αναιδής και προκλητική από την τότε κυβέρνηση.

Με βάση το νόμο, τιμωρούνταν όσοι προέβαιναν σε πράξεις εξύβρισης. Η αστυνομία συνελάμβανε όσους νεαρούς θεωρούσε ότι διέπρατταν εξύβριση, και τους οδηγούσε στο κρατητήριο, όπου γινόταν σε αυτούς, κούρεμα με την ψιλή, τους έσκιζαν τα παντελόνια και εν συνεχεία τους περιέφεραν στο δρόμο εξευτελίζοντάς τους. Ο νόμος δέχτηκε έντονη κριτική γιατί προήγαγε τη διαπόμπευση.

Κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακριβώς εξήντα χρόνια μετά, επανάφερε σε ισχύ τον νόμο περί τεντιμποϊσμού! Επανάφερε την διαπόμπευση!

Τα ψέμματα τους για το Μακεδονικό, το προσφυγικό, την φωτιά στο Μάτι, έχουν ήδη καταρρεύσει. Η τράπεζα αριστείας της ΝΔ, μέρα με την μέρα καταρρέει. Πτυχία που δεν ήταν πτυχία. Mαster που δεν ήταν Master. Doctors που δεν ήταν Doctors. Όλη η απάτη μαζεμένη μέσα στην κοινότητα των αρίστων της ΝΔ. Περίπου ένα εκατομμύριο πολιτών έκανε ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα του 2019. Μόνο εκατονπενήντα χιλιάδες θα το λάβουν. Ένας στους επτά, σε σχέση με όσους το έλαβαν πέρυσι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα τους απαντήσουν όταν τους ρωτήσουν γιατί;

Όλα αυτά τους βαραίνουν. Είναι παγιδευμένοι στα ψέμματα τους. Το βάρος είναι ασήκωτο. Ψάχνουν διέξοδο. Έξοδο διαφυγής. Αρχίζει το κυνήγι των τεντιμπόηδων…

Στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Μετά είδαμε και ξαναείδαμε: Βία στην ΑΣΟΕΕ, βία στα Εξάρχεια, βία στο Κουκάκι. Άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος, εξουδετερωμένοι, ημίγυμνοι. Μια μπότα πατά ένα κεφάλι. Κάποιος δεμένος, πεσμένος στο χώμα. Στο κεφάλι του φοράν μια κουκούλα. Το Γκουαντάναμο έφτασε στην Αθήνα. Το έφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο κολαούζος του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Βροχή οι καταγγελίες. Δεν γίνονται από τους αναξιόπιστους μπαχαλάκηδες, τους αναρχοαυτόνομους , τα πρεζόνια…Γίνονται από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, την Διεθνή Αμνηστία. Το διαπιστώνει ο συνταγματολόγος κύριος Νίκος Αλιβιζάτος, που εχει τοποθετηθεί από την σημερινή κυβέρνηση επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, η καθημερινή υπενθύμιση της κατάντιας του ΚΙΝΑΛ, στον ρόλο που του έταξε η ιστορία. Ο εθνικός μας μπάτσος, απέκτησε κι άλλο παράσημο. Έγινε ο εθνικός μας ξεβρακωματίας. Προσχώρησε πλήρως στο αφήγημα της ΝΔ νόμος και τάξη, πείστηκε για την αναγκαιότητα του, ή κάνει ότι πείστηκε και προσπαθεί να το υπηρετήσει πιστά, διώκτης της κάθε κατειλημμένης ανομίας. Όταν η ακραία βία αποκαλύπτεται, προσπαθεί να διαψεύσει τις φωτογραφίες, να βγάλει τρελούς τους αυτόπτες μάρτυρες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την συμπεριφορά της, σωρεύει εύφλεκτο υλικό. Κάθε μέρα που περνά, βαδίζει στον δρόμο της παρακμής και της απαξίωσης. Αυτοϋπονομεύεται. Ξεβρακώνει τους πολίτες, στην πραγματικότητα όμως ξεβρακώνεται η ίδια. Προς το παρόν δημιουργεί τις συνθήκες της κατάρρευσης της. Όταν η κατάρρευση θα αρχίσει, δεν θα έχει σταματημό. Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Είναι ξεβράκωτος.

Πηγή: Ορέστης Μεταξάς – ¨Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *