Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Κουσουρή το 1998 (επί μήνες στην εντατική), την έκανε ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος με δυο-τρεις φίλους του (όλοι μέλη της Χρυσής Αυγής) αλλά η οργάνωσή του δεν έχει καμία σχέση.

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, ο Παντελής Καζάκος, που το 1999 άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μετανάστες στο δρόμο σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας επτά, αν και είχε φωτογραφηθεί να κρατάει πανό της Χρυσής Αυγής σε πορείες (τότε που η ΧΑ ήταν στο 0,2%) έδρασε επίσης ατομικά και καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε στην οργάνωσή του.

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, τον φοιτητή Πάρη Χρυσό, το 2002, τον μαχαίρωσαν δυο φορές εν ψυχρώ, απόγευμα στην 3ης Σεπτεμβρίου, μέλη της Χρυσής Αυγής, όμως η οργάνωσή τους δεν είχε καμία σχέση.

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, τον μετανάστη-εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν, δολοφόνησαν πρωί-πρωί στα Πετράλωνα ενώ πήγαινε στη δουλειά του δύο μέλη της Χρυσής Αυγής (Στεργιόπουλος-Λιακόπουλος) όμως η οργάνωσή τους δεν είχε καμία σχέση.

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη και ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Αλβανού μετανάστη Πετρίτ Ζίλφε, το 2018, στη Λευκίμμη της Κέρκυρας από μόνος του έδρασε και καμιά σχέση δεν έχει η πολιτική του ένταξη.

Πλέον, σύμφωνα με την εισαγγελέα της δίκης της Χρυσής Αυγής, και τον Παύλο Φύσσα, τον δολοφόνησε ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δίχως να έχει η οργάνωσή του καμία σχέση.

Φυσικά, σύμφωνα με την ίδια εισαγγελέα (αυτή που έστειλε τον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου για χρόνια στη φυλακή λόγω μιας τσάντας που έγραφε I Love Paros ώσπου τελικά να αθωωθεί πανηγυρικά) και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα που τα χτυπούσαν με σιδηρογροθιές, παλούκια με καρφιά, λοστάρια κ.ο.κ. τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήθελαν να τα σκοτώσουν γιατί “αν ήθελαν θα το έκαναν” όπως είπε και φυσικά αυτό δεν αποδεικνύει κάτι για την οργάνωσή τους, ούτε συνδέεται με τα προηγούμενα. Τα όπλα κι οι σφαίρες που βρέθηκαν στα σπίτια πολλών από όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα είναι πάλι ατομικά τους πλημμελήματα. Ούτε αυτά μας οδηγούν λογικά σε κάτι που λέγεται … εγκληματική οργάνωση με αρχή, μέση και τέλος.

Θα κρατήσω αυτό που έγραψε ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης, ότι το όλο πράγμα μυρίζει παρασκηνιακή παρέμβαση του βαθέος (ή και ρηχότερου θα έλεγα εγώ) κράτους. Άλλωστε δυο μέρες πριν την πρόταση της εισαγγελέως, η αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο αναρχικούς με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν δύο φορές σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. Φυσικά χωρίς πολλά-πολλά ανακοινώθηκε ότι τους πάει με τον νόμο 187Α περί εγκληματικής οργάνωσης. Είδατε πόσο απλό είναι να στοιχειοθετηθεί μερικές φορές; Ήταν ή δεν ήταν αυτό ένα μήνυμα;

Λέτε επειδή δεν τους βγαίνουν τα οικονομικά, δεν τους βγαίνουν τα εθνικά, δεν τους βγαίνει το προσφυγικό, κοιτάνε και παραέξω και βλέπουν ένα μαύρο σύννεφο πάνω από όλες τις οικονομίες να το ρίξουν στον αυταρχισμό, να μπαίνουν κάθε μέρα και σε μια κατάληψη (κι όταν τους τελειώσουν, τί θα αντικαταστήσει αυτό το show στις τηλεοράσεις;;) και να αφήσουν και τα σκυλιά τους (με στολή ή με σβάστικα) λυτά;

Ας μην είμαστε καχύποπτοι…
Άλλωστε ποιος μας έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα;

Πηγή: Yorgos Mi -f.b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *