Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Να μην περάσει ο εκβιασμός για το «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»

Στις 20 Γενάρη ξαναμπαίνει σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών για το λεγόμενο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων» το οποίο φτιάχτηκε με βάση τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και με στόχο δήθεν την οικονομική «διαφάνεια» και την καταπολέμηση της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Από τις 20 Γενάρη ξαναμετρούν οι προθεσμίες για να ορίσουν τα σωματεία «πραγματικούς δικαιούχους», να αποδεχτούν την ασφυκτική κρατική παρέμβαση και τις τρομοκρατικές πιέσεις που ασκούνται σε αυτά και τους εκπροσώπους τους. Και τα ερωτήματα ξαναμπαίνουν επιτακτικά: Θα αποδεχτούν τα σωματεία αυτήν την εξέλιξη; Θα αποδεχτούν την υποταγή τους στους ασφυκτικούς όρους που θέτει το σύστημα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου; Θα αποδεχτούν την εξουδετέρωσή τους και τη μετατροπή τους σε ακίνδυνα-πειθήνια όργανα που θα λειτουργούν μονίμως κάτω από τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του αστικού κράτους και του κεφάλαιου;

Καμία αυταπάτη και κανένας εφησυχασμός δεν χωράει γύρω από το ζήτημα. Η κίνηση αυτή από την πλευρά του συστήματος και της κυβέρνησης που το υπηρετεί, είναι ένα ακόμη βήμα της πολιτικής επίθεσης που δέχεται το εργατικό κίνημα και τα σωματεία, του χτυπήματος στο δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό, της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής. Είναι άρρηκτα δεμένη με την ποινικοποίηση της απεργίας, της αφισοκόλλησης και σε λίγο της διαδήλωσης. Είναι κρίκος της ίδιας αντιδραστικής αλυσίδας, και ως τέτοιος πρέπει να απορριφθεί.

Θέλουν να θέσουν κάθε ταξική διεκδίκηση στην παρανομία! Μας θέλουν στο περιθώριο και, γιατί όχι, στα εδώλια των δικαστηρίων με εξοντωτικά πρόστιμα στις πλάτες μας. Μας φοβούνται. Φοβούνται τη δύναμη που έχουν οι συλλογικοί μας αγώνες όταν γίνονται οργανωμένα, μαζικά, με συνέπεια και προοπτική.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποδεχτούμε μια τέτοια εξέλιξη. Θέλουμε σωματεία όπλα στα χέρια των εργαζομένων και όχι υποχείρια του κράτους και της εργοδοσίας.

Καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην προκλητική αυτή απαίτηση. Καλούμε σε πλατιά, αποφασιστική κοινή δράση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του μέτρου.

– ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΤΡΩΟ
– ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
– ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

– ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

 Παρασκευή, 17/1, 19.00, στην Αίθουσα Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Αθηνάς 67 (κοντά στην Ομόνοια), 3ος όροφος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *