Ανεγκέφαλοι ή προβοκάτορες;

Του Σ. Λ.

Υπάρχουν ανεγκέφαλοι οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί και αντιεξουσιαστές ενώ στην ουσία λειτουργούν σαν “χρήσιμοι ηλίθιοι”;
Η απάντηση που δίνουν οι συνδικαλιστές των μπάτσων είναι καταφατική, αποδίδοντας τους μαζικούς “τυφλούς” εμπρησμούς αυτοκινήτων σε “πράξεις εκδικητικές και αντιποίνων από τα παιδιά – κακοποιούς που χάσαν τα σπίτια και το άβατο τους”.  

Από πουθενά, όμως, δεν προκύπτει ότι οι δράστες αυτών των ανόητων εμπρησμών, είναι νεολαίοι που ανήκουν σε αναρχικές – αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες. (Κάποια κείμενα “ανάληψης ευθύνης” που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά αξία).

Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να μπορεί να αποκλείσουμε ότι υπάρχουν άτομα με τόσο νηπιακή πολιτική σκέψη, τα οποία προβαίνουν σε τέτοιες επιζήμιες για το κίνημα ενέργειες, θεωρούμε ανευθυνότητα το ότι ορισμένοι έσπευσαν να υιοθετήσουν την αστυνομική εκδοχή.

Οταν εκκρεμούν δίκες με κατηγορούμενους αστυνομικούς που έχουν προβεί σε βασανισμούς και ξυλοδαρμούς πολιτών, όταν έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για το κατασταλτικό πογκρόμ που υπήρξε, είναι τουλάχιστον γελοίο και προβοκατόρικο να παρουσιάζονται “επαναστάτες” που “πολεμούν” το σύστημα καίγοντας αδιακρίτως αυτοκίνητα πολιτών. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *