Μάσκες

Μια πλάκωση.
Ίσως γιατί η μισή Αθήνα φοράει μάσκες που δεν προστατεύουν από τους γραβατωμένους ιούς, τους τηλεοπτικούς μύκητες και τη λοιμώδη παλιανθρωπιά

Τον Κικίλια, ας πούμε, που δήλωσε πως η κοινωνική πρόνοια κάνει τους φτωχούς, τεμπέληδες.Τον Άδωνι που θεωρεί την προστασία της πρώτης κατοικίας επιζήμια για την οικονομία.

Τον Πορτοσάλτε, το ρυπαρό μύκητα, που είπε, φορώντας γέλιο στην ποντικίσια μούρη, πως άρχισε πάλι η βιομηχανία των λιποθυμιών, μιλώντας για το παιδί που λιποθύμησε από πείνα.

Μια πλάκωση για τους εκπαιδευτικούς που απέβαλαν την άθεη μαθήτρια, 1707 χρόνια μετά το διάταγμα των Μεδιολάνων, περί ανεξιθρησκείας.

Για εκείνη τη σύναξη των προεστών, στις 31 του Γενάρη, που θα διοργανώσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, με πρωθιέρεια τη Γιάννα και χορηγούς το ίδρυμα Λαμπράκη, το ίδρυμα Μποδοσάκη, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ίδρυμα Ωνάση και λοιπούς κοτζαμπάσηδες.

Για την πλωτή φονική ντροπή, που θα καραδοκεί τις σάπιες βάρκες και θα τους βάζει τρικλοποδιά, κατευθείαν για τον πάτο της θάλασσας.
Πώς δένεται η Μεσόγειος με σχοινιά, αγάπη που σε ‘λεγαν Αντιγόνη.
Για την ιερά, που λέει ο λόγος, σύνοδο, που δεν λέει κουβέντα γι αυτό αλλά βαφτίζει την έκτρωση, φόνο.

Πλάκωση για τη διαδήλωση των κολασμένων της Μόρια, που δεν αντέχουν τόσους μήνες, με τα πόδια στο νερό και το βλέμμα στη φρίκη και οι μπάτσοι χτυπούν και οι τηλεμύκητες ταϊζουν, μέσα από το χωνί της οθόνης ρατσισμό και φασισμό τους χαύνους του καναπέ.

Βαφτίστηκε έγκλημα να διαμαρτύρεσαι στην κόλαση.

Μη βλέπεις που συνηθίσαμε εμείς, ανθρωπάκο, να βλέπουμε την αθλιότητα μας και να μη μας αφορά. Εμείς εθιστήκαμε. Πήραμε βαριά πρέζα.

Στο λεωφορείο σαματάς γιατί φταρνίστηκε μια πιτσιρίκα.

Στην Ακρόπολη ένα ξόανο, συντηρημένο ως δημοσιογράφος, να μαλώνει τους Κινέζους επισκέπτες, “why not a mask, ε?”. To “ε” σε άψογα ελληνικά.
Εξαγωγή μπολιτισμού. Όπως μ’ εκείνο το πατριωτικό μπάρμπεκιου, έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μια πλάκωση, μια ντροπή γι αυτά που λέει η ψυχολόγος, Δανάη Παπαδοπούλου,στη Μόρια. “Τα παιδιά ζωγραφίζουν φαντάσματα και σκιές ανθρώπων που πέθαναν”

Στη Λέσβο η αστυνομία, σε έλεγχο σκουρόχρωμων Βρετανών τουριστών, όπου έχουν γδύσει τον άντρα, έχουν ανακατέψει στο πάτωμα τις αποσκευές, έχουν τρομοκρατήσει το μωρό τους, απαντούν με 10 απανωτά, “shut your mouth”. Κι άλλη εξαγωγή μπολιτισμού και να μη σε προστατεύει καμιά μάσκα.
-Λάθος μάσκα φοράτε, κυρία.
Λέω στην υστερική που επιτέθηκε στο παιδί για το φτάρνισμα.
“Τι εννοείς;” ρωτάει με τσιρίδα.
Κατεβαίνω δυο στάσεις πριν. Να περπατήσω λίγο να μου φύγει η πλάκωση.

Πηγή: Νίνα Γεωργιάδου – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *