Είναι απίστευτο, αδιανόητο, εξωφρενικό …. Κατασκευάζουν εγκεφαλικές ειδήσεις και οι “μεγάλες” ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τις παρουσιάζουν σαν πραγματικότητα!

Αντιφασίστες/ιες Μυτιλήνης

Είναι απίστευτο, αδιανόητο, εξωφρενικό …. δεν ξέρουμε τι επίθετα να χρησιμοποιήσουμε για το γεγονός ότι έχουμε μείνει άναυδοι με το πόσο ανεύθυνα λειτουργούν οι λεγόμενες μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Μιλάμε ότι είναι για να τρελαίνεσαι στην κυριολεξία. 
Αυτό δηλαδή που βλέπουμε δυσκολευόμαστε  να το πιστέψουμε.

Και εκτός αυτού η δικιά μας παρέμβαση για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, θα έχει ελάχιστη αποτελεσματικότητα, αφού οι τόσες ιστοσελίδες που ανακύκλωσαν μια εντελώς κατασκευασμένη είδηση, απόλυτα εγκεφαλικό κατασκεύασμα ενός συντάκτη λεσβιακής ιστοσελίδας έχουν τεράστια αναγνωσιμότητα. 

Και να τι εννοούμε. Ενας ιστότοπος εντελώς αναξιόπιστος και με ελάχιστη επισκεψιμότητα -το διαπιστώνει κανείς από τα στατιστικά της alexa- γράφει ένα παραμύθι με δράκους. Με μπάτσους και αναρχικούς καλύτερα, και τόπο που διαδραματίζεται την πόλη της Μυτιλήνης.
Ο τίτλος του “πιασάρικος” και “ανατριχιαστικός”: “ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ. Κυνηγητό, ξύλο και δακρυγόνα μεσάνυχτα στην προκυμαία Μυτιλήνης”. 

Προφανώς ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας –lesvospost.com– θα το κοινοποίησε γιατί σε ελάχιστο χρόνο δεκάδες ιστοσελίδες αναφέροντας σαν πηγή το lesvospost ανακύκλωναν αυτά που έγραφε, ορισμένες μάλιστα προσθέτοντας και δικές τους ιστορίες για αγρίους!

Πέντε λέξεις, για να τελειώνουμε μ’ αυτή την γελοία ιστορία. ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. 
Να πια είναι η πραγματικότητα κάτι που θα φανεί πιθανόν αργότερα όταν σύντροφοι από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Λέσβου, θα ανεβάσουν και στο διαδίκτυο σχετικό βίντεο.
Δυο λόγια για εισαγωγή. Η κατάσταση στο νησί μας είναι εκρηκτική. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετανάστες-πρόσφυγες, σε συνδυασμό με την δράση μιας ρατσιστικής-φασιστικής συμμορίας η οποία κινείται ανενόχλητη με την κάλυψη αστυνομικών και πολιτικών παραγόντων του νησιού, πιθανολογούμε -για να μην πούμε ότι είμαστε σίγουροι- σύντομα θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Γι’ αυτό όμως θα γράψουμε ένα αναλυτικό κείμενο αργότερα.

Χτες λοιπόν από μια αυθόρμητη πρωτοβουλία συντρόφων και χωρίς να υπάρχει κανένα δημόσιο κάλεσμα. αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση και πορεία.
Ετσι και μόνο από προσωπικές τηλεφωνικές ειδοποιήσεις, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, συγκεντρωθήκαμε στο άγαλμα της Μικρασιάτικης Μάνας περίπου 150 αντιφασίστες κύρια από τον αναρχικό χώρο, ανένταχτοι, και από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. (Το ΚΚΕ έχει πάγια τακτική να απουσιάζει πάντα από τέτοιες κινητοποιήσεις).

Ο δυναμισμός και το πάθος της συγκέντρωσης ήταν στα ύψη (Οι φωτογραφίες που υπάρχουν στα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και ξεκινήσει η πορεία).
Οι μπάτσοι αιφνιδιάστηκαν εντελώς και δεν αντέδρασαν στο παραμικρό πέρα να μας παρακολουθούν.

Συντεταγμένα, λοιπόν ξεκινήσαμε την πορεία μας μέχρι τον Καρά Τεπέ -χώρο φιλοξενίας ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων- με τα συνθήματα “Λέσβος γη, αντιφασιστικοί”“Ελεύθεροι Πολίτες -σσ ακροδεξιά δημοτική κίνηση- δεν είναι οι Μοργιανοί, πογκρόμ δεν θ’ αφήσουμε να γίνει στο νησί”,“Azadi, λευτεριά, σ’ όσους είναι στα κελιά”“Και τώρα,το σύνθημα, που όλους μας ενώνει, μπάτσοι, φασίστες, δολοφόνοι”.

Χωρίς να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πόλη της Μυτιλήνης διασχίζοντας φωνάζοντας συνθήματα την κεντρική αγορά της πόλης.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα. Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρονται είναι αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *