Κάτω οι νοσταλγοί του μοναρχοφασισμού – Παρέμβαση Ομάδας Κομμουνιστών

Στις 3 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από ομάδα Κομμουνιστών, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι, με κείμενο και τρικάκια. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην παρουσίαση από τις εκδόσεις Καπόν για το Ημερολόγιο βασίλισσας Φρειδερίκης 1938-1967.

Στην παρουσίαση, όπως ενημερωνόμαστε από ειδησιογραφικά, βρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ και η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία!

Τέτοιες πρωτοβουλίες σαν αυτές των συντρόφων ανοίγουν μέτωπο διαπάλης απέναντι σε όλους αυτούς τους υμνητές των παλατιών και υπερασπιστές των αστών, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν ξεχνιέται από την πάλη που έδωσε ο λαός μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ντόπια αστική τάξη.

Τα τρικάκια που πετάχτηκαν είχαν το εξής περιεχόμενο:

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΙΚΗ
ΖΗΤΩ Ο ΔΣΕ
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΥ
– ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ
Οι  σύγχρονοι υμνητές του μοναρχοφασισμού και της αμερικανοκρατίας με  «δημοκρατικό» προσωπείο (εκδόσεις Καπόν και διάφοροι ιστορικοί – τιμητές του παλατιού) μαζεύτηκαν για να νοσταλγήσουν την «Βασίλισσα Φρίκη». Δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση το ότι αυτή η σύναξη φιλοξενείται από την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών. 70 χρόνια μετά κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, που λέει και ο λαός μας…

Η “Φρίκη” σε νεαρή ηλικία με τους αδερφούς της,
με στολή ναζιστικής οργάνωσης

Ποια ήταν όμως η Γερμανίδα πριγκίπισσα του Ανόβερο Φρειδερίκη που έγινε βασίλισσα της Ελλάδας από το 1947 ως το 1967 και συνέδεσε το όνομά της με την βία, την καταστολή, τις δολοφονίες και τις απαγωγές παιδιών;

Ήταν υπεύθυνη για τις εκτελέσεις κομμουνιστών και δημοκρατών κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την λήξη του Εμφυλίου. Ήταν αυτή που μαύρισε και τραυμάτισε παιδικές ψυχές μέσα στις «παιδουπόλεις», δηλητηριάζοντας τα παιδιά των κομμουνιστών και των «συνοδοιπόρων» με τα αντιδραστικά κηρύγματα του μοναρχοφασισμού και του παπαδαριού.  Ήταν η κύρια υπεύθυνη για τις πωλήσεις παιδιών στην Αμερική και αλλού από την μαφία των εθνικοφρόνων της αυλής της, αλλά και για την προώθηση παιδιών για «παροχή υπηρεσιών» σε σπίτια της μπουρζουαζίας στο Κολονάκι και αλλού.

Ο λαός μας ξέρει τι ήταν η «Φρίκη» όσο και αν θέλουν οι αντιδραστικοί κύκλοι του τόπου να την αναβαφτίσουν και να μας την παρουσιάσουν σαν κάτι το «φρέσκο και φιλάνθρωπο» υπεράνω πολιτικών και «μητέρα όλων των ελλήνων». Η «Φρίκη» και το Παλάτι της ήταν παράγοντας αποσταθεροποίησης και καταστολής του λαϊκοδημοκρατικού κινήματος στη χώρα μας. Υπεύθυνη και αυτή για τον μονομερή εμφύλιο πόλεμο του μαύρου μπλοκ και τα δεινά που πέρασαν οι χιλιάδες  οικογένειες των αγωνιστών από όλων των ειδών τα καθάρματα της «Φρίκης».

Με αυτή μας την παρέμβαση καλούμε κάθε νεολαίο της εργατικής τάξης, κάθε εργαζόμενο, κάθε προλετάριο να μην αφήνει σπιθαμή έκφρασης στους αντιδραστικούς αντικομμουνιστές και τους «δημοκρατικούς» μοναρχοφασίστες. Η υπεράσπιση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και των ιδανικών του, που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, είναι η καλύτερη απάντηση στους αστούς ιστοριογράφους, στους απολογητές του Στέμματος και της αμερικανοκρατίας.   

Τιμή για πάντα στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ

Ο αγώνας για τον Σοσιαλισμό/Κομμουνισμό συνεχίζεται

Ποτέ ξανά «Φρίκη»

Ομάδα Κομμουνιστών

Πηγή: Prolet Connect 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *