Ομάδα «αυτοπροστασίας πολιτών» αναλαμβάνει την «αστυνόμευση» της περιοχής!

«Προβληματισμένος» δηλώνει ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ… για το αν «ωφελεί» η δράση τους.

Περιπολίες, αυτόβουλοι έλεγχοι σε «ύποπτα» οχήματα, πινακίδες προειδοποίησης παρακολούθησης «κάθε ύποπτης δραστηριότητας» και άλλα παρόμοια περιλαμβάνονται στις κινήσεις «συλλόγου» με την ονομασία «Ασφαλέστερη Ζωή Ελλάδας», που «αναλαμβάνει δράση» στην περιοχή του Σαρωνικού.

Μια ομάδα, δηλαδή, που θυμίζει «πολιτοφυλακή» και παίρνει το νόμο στα χέρια της, για να «αναπτύξει το αίσθημα ασφάλειας» στην πόλη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Μάλιστα, η «διοίκηση» του συλλόγου, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δραστηριοποιούνται εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, ζητάει χώρο από τη δημοτική αρχή για να στεγάσει τις δραστηριότητές του. Απαντώντας δε ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει «προβληματισμένος» για το αν ωφελεί η δράση τους!

Η συγκεκριμένη «ομάδα αυτοπροστασίας», που θυμίζει παρακρατικά μορφώματα του παρελθόντος, «αγανακτισμένους κατοίκους» που λειτούργησαν σαν θερμοκήπια για την ανάπτυξη φασιστικής και εγκληματικής δράσης, λειτουργεί από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και πήρε άδεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή (ΝΔ) να τοποθετήσει πινακίδες με την ένδειξη «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» (βλ. φωτ.).

Μάλιστα, η απαράδεκτη αυτή κίνηση τελικά μπήκε σε εφαρμογή ενώ στη διοίκηση είχε εκλεγεί η σημερινή δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και τοποθετήθηκαν κάμποσες τέτοιες ταμπέλες μέσα και γύρω από τον οικισμό Πανοράματος Σαρωνικού.ΚΟ Σαρωνίδας του ΚΚΕ: Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι αντικείμενο συζήτησης

Το γεγονός αυτό και τη δράση της ομάδας αστυνόμευσης καταγγέλλει η ΚΟΒ Σαρωνίδας του ΚΚΕ, παράλληλα με μια σειρά από ενέργειες για να αποκαλυφθεί ο ύποπτος ρόλος τους.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ, που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενημέρωσε για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σαρωνίδα, με τη δράση της ομάδας αυτής. Παράλληλα ανέδειξε την παράνομη τοποθέτηση των παραπάνω πινακίδων που διαφημίζουν την επικίνδυνη υποκατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας, και οι οποίες τοποθετήθηκαν με την άδεια που δόθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και της κοινότητας (διοίκηση Σοφρώνη, ΝΔ).

Η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει την ιδιαίτερα αποκαλυπτική στάση του δήμαρχου, Π. Φιλίππου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος σε μια τοποθέτηση που δίνει αέρα στα πανιά τέτοιων ομάδων, ανέφερε: «Ο πρόεδρος της Κοινότητας, οι αντιδήμαρχοι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι Σαρωνίδας να καλέσουν τους κατοίκους να δούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βάλει τις ταμπέλες και να κάτσουμε να δούμε αν ωφελούν. Για μένα δεν είναι το ουσιαστικό ποιανού αρμοδιότητα ήταν και αν έπρεπε ή όχι να πάρει την απόφαση το τοπικό συμβούλιο. Εχει σημασία αν πρέπει να μείνουν ή πρέπει να φύγουν από κει και πέρα. Αν εκτιμήσετε εσείς στη Σαρωνίδα ότι πρέπει αυτές να μείνουνε θα πάρουμε την ανάλογη απόφαση γιατί είναι ένα θέμα προβληματισμού».

Οπως τονίζει η ΚΟΒ του ΚΚΕ, «συνιστούμε στον κ. δήμαρχο να κρατήσει μόνο για τον εαυτό του τέτοιου είδους “προβληματισμούς”.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών δεν είναι αντικείμενο συζήτησης, πόσο μάλλον διαπραγμάτευσης με αυτόκλητες ομάδες και μορφώματα “αυτοπροστασίας” πολιτών. Ομάδες που ξυπνούν μαύρες μνήμες από την Ιστορία του τόπου μας.

Ο κατά τ’ άλλα “αριστερός” δήμαρχος, λοιπόν, αντί να νομιμοποιεί έμμεσα ομάδες επικίνδυνης προέλευσης, καλά θα κάνει να περιορίσει τους όποιους προβληματισμούς του στα θεσμοθετημένα καθήκοντά του».

Ενδεικτικά, η Οργάνωση του Κόμματος συστήνει στον δήμαρχο «να ασχοληθεί με τον επαρκή φωτισμό των γειτονιών, τη συντήρηση του οδικού δικτύου και την επίλυση του συγκοινωνιακού, την αποκατάσταση των παιδικών χαρών που κρίνονται επικίνδυνες η μια μετά την άλλη και κλείνουν, την καθαριότητα, την ηχορύπανση και ελεύθερους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους που θα κρατούν τα παιδιά μας μακριά από τα ναρκωτικά».

Πηγή: “Ριζοσπάστης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *