Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Μέχρι και 500% αύξηση σε στελέχη της ανώνυμης – 50% πιο υψηλός ο μισθός του προέδρου

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: «Λεφτά υπάρχουν» τουλάχιστον στον κεντρικό δήμο της χώρας. Έτσι, μόνον μπορεί να εξηγηθούν οι υπέρογκες αυξήσεις από 46,22% έως 537,86% αποφάσισαν να δώσουν στους εαυτούς τους τα μέλη που διοικούν την ανώνυμη εταιρεία Τεχνόπολη (Γκάζι).

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Το γεγονός κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η παράταξη Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου. Από την πλευρά του ο Κώστας Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, απάντησε στο ethnos.gr ότι αυτές οι αυξήσεις αποφασίστηκαν διότι έτσι εξομοιώνονται οι αμοιβές με εκείνες στις άλλες ΑΕ του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικότερα, με βάση την εισήγηση της διοίκησης που υπερψηφίστηκε μόνον από τα μέλη που έχει τοποθετήσει η παράταξη του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη οι αμοιβές καθορίζονται ως εξής:

Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Δέδες, θα λάβει αύξηση 46,22% ανεβαίνοντας από τα 22.667,40 στα 33.143,16 ευρώ ετησίως (μεικτά). Υπολογίζεται ότι αυτό αντιστοιχεί σε 1.900 καθαρά μηνιαίως.

Ο Αντιπρόεδρος, Αγγελος Παπαδημητρίου, εκτοξεύεται από τα 4.800 στα 25.817,52 ευρώ, επιτυγχάνοντας αύξηση 537,86%. Πληρωτέα τον μήνα θα είναι 1.560 για τον γνωστό καλλιτέχνη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπιτζάνης με τις μεγαλύτερες αποδοχές φθάνει αισίως από τα 34.557,96 στα 51.666,48 ευρώ ετησίως επιτυγχάνοντας αύξηση 49,51%. Το καθαρό μηνιαίο ποσό θα είναι 2.600 ευρώ.

Αύξηση 64,26% προβλέπεται και στην αποζημίωση των 31,73 ευρώ που λάμβανε κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ανά συνεδρίαση η οποία φθανει στα 52,12 ευρώ μικτά ή 45 καθαρά.

«Κατανοούμε ότι ο κ. Μπιτζάνης ενδεχομένως ζήλεψε τις γενναιόδωρες αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στα ευνοούμενά της golden boys του Δημοσίου (βλ. ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ), δεν μπορούμε όμως παρά να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτήν την πρωτοβουλία του», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη: «Ο κ. Μπακογιάννης θα πρέπει να βάλει άμεσα φρένο στην άνεση με την οποία τα στελέχη που τοποθετεί σε διοικητικές θέσεις αξιοποιούν την εμπιστοσύνη του. Η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης αποτελεί μονόδρομο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ ο κ.Μπιτζάνης σημείωσε ότι οι αμοιβές στην Τεχνόπολη είχαν μείνει παγωμένες από το 2013 όταν είχε επιβληθεί μείωση 50%. Αντιθέτως, πρόσθεσε, στις άλλες ανώνυμες εταιρείες δηλαδή την ΕΑΤΑ (Αναπτυξιακή) και την ΔΑΕΜ (Εταιρεία Μηχανογράφησης) οι αμοιβές είχαν αποκατασταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει πλήθος φορέων παρά το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Εκτός των φορέων που προαναφέραμε (Τεχνόπολη, ΔΑΕΜ, ΕΑΤΑ, Αθήνα 984), ο Δήμος Αθηναίων τοποθετεί αμειβόμενες διοικήσεις στους εξής:

Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ)
Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
Αθηναϊκό Αέριο
Εταιρεία Ασφαλιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ)
Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας

Πηγή: flash.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *