Διαγωνισμός: Ποιος αγαπάει περισσότερο την Αστυνομία;

Γελούσε (και αγανακτούσε) ο κόσμος με τους συριζαίους που έλεγαν ότι τους συναντάει ο κόσμος στο δρόμο και τους ευχαριστεί για το νόμο Κατρούγκαλου ή τους λέει «κρατάτε γερά». Ο Χρυσοχοΐδης, όμως, δε διδάχτηκε τίποτα. Δεν είναι και σε θέση, άλλωστε, να διδαχτεί, γιατί δε διακρίνεται ούτε για τη σπιρτάδα του ούτε για τη «μπριγιάντε» σκέψη. Γενικά, δεν είναι απ’ αυτούς που μπορούν να τραγουδήσουν το άσμα «εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες».
 
Εμφανίστηκε, λοιπόν, την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση συριζαίων και μεταξύ των άλλων είπε τα εξής εκπληκτικά: «Και κυρίως, πρέπει να σας πω για την Αττική και την Αθήνα, που έχει ένα μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, κάτω από την Πατησίων, στις λαϊκές γειτονιές που είχαν χρόνια να δουν οι άνθρωποι αστυνομικούς. Και πηγαίνω εγώ προσωπικά και πολλές φορές απλοί άνθρωποι, λαϊκοί φτωχοί άνθρωποι μου λένε ότι «επιτέλους, βλέπουμε κράτος». Περνούν αστυνομικοί και χειροκροτάει ο κόσμος. Δεν είναι δεξιοί ή αριστεροί. Είναι πολίτες που ζουν με ανασφάλεια καθημερινά και ζητούν προστασία».
 
Οι συριζαίοι ήταν πολλοί και ικανότεροι απ’ αυτόν (Ραγκούσης, Γεροβασίλη, Χαρίτσης, Αναγνωστοπούλου, Τζανακόπουλος τα γκεσέμια) και ο Χρυσοχοΐδης «μαρτύρησε». Γι’ αυτό έλεγε τέτοιες παπάρες. Ηταν όμως πονηρή και η γραμμή των συριζαίων. Δεν βγήκαν ως αντίθετοι στην καταστολή γενικά, αλλά εμφανίστηκαν ως υπερασπιστές της αστυνομίας, την οποία εκθέτει ο Χρυσοχοΐδης δίνοντας χώρο στους «λίγους επίορκους» και ενθαρρύνοντας τη δράση τους.

Σταχυολογούμε ατάκες: «Συνεχίζετε να συγκαλύπτετε την έκνομη και αντισυνταγματική αστυνομική βία των λίγων είναι αλήθεια επίορκων αστυνομικών» – «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε συγχαρητήρια όποτε ειδικές υπηρεσίες, όπως η αντιτρομοκρατική, συνεχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα, όπως έκαναν τα τελευταία χρόνια» – «Μακριά από εμάς, κύριε Χρυσοχοΐδη, ο ορμπανικού τύπου αστυνομικός λαϊκισμός του κ. Μητσοτάκη» (Ραγκούσης).  «Η Νέα Δημοκρατία σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να αμαυρώσει την Ελληνική Αστυνομία» – «Δεκάδες επιτυχημένες επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων έγιναν στα Εξάρχεια και αλλού, χωρίς υστερικά τελεσίγραφα ή κάμερες. Μόνο στη δική μου σύντομη θητεία θα θυμίσω ότι έγιναν είκοσι οργανωμένες επιχειρήσεις στα Εξάρχεια» – «Εμείς αφήσαμε την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.  Αυτή που δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της είναι η Νέα Δημοκρατία» (Γεροβασίλη). «Η διαχειριστική ανεπάρκεια και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της σημερινής Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην επιστροφή της ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία» (Χαρίτσης). «Ενώ ο αστυνομικός έχει ανάγκη την κοινωνική συναίνεση, ως προστάτης των δικαιωμάτων και της ασφάλειας, γίνεται σιγά-σιγά εχθρός της κοινωνίας ή πρέπει να είναι με ένα μέρος της κοινωνίας, κάποιους που θέλετε εσείς» (Αναγνωστοπούλου). «Δεν συμφωνούμε, λοιπόν, με την εργαλειοποίηση των αστυνομικών. Είναι και αυτοί οι εργαζόμενοι όπως πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Κάνουν ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα. Μην τους εκθέτετε σε κινδύνους που αφορούν και τη ζωή τους» (Καφαντάρη). «Φοβάμαι όμως και θα τελειώσω με μια έκκληση, με μια ευχή. Διαλύετε την ΕΛΑΣ. Κινδυνεύει και η ΕΛΑΣ όμως μαζί με την πολιτική σας» (Γιαννούλης). «Εχετε καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μόλις μέσα σε επτά μήνες, να καταγραφείτε ως ο Υπουργός των βασανιστηρίων –και μετράω τα λόγια μου- της ταπείνωσης, των ξεγυμνωμάτων, των παράνομων παρακολουθήσεων» (Τζανακόπουλος). Εμφανίστηκαν τόσο φιλο-μπατσικοί οι συριζαίοι που ο Ραγκούσης δε δίστασε να αποδώσει τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην… ελλιπή εκπαίδευση του Κορκονέα: «Ηταν ή δεν ήταν ειδικός φρουρός ο Κορκονέας, ο οποίος δολοφόνησε τον Γρηγορόπουλο και ελλείψει εκπαίδευσης έφτασε να αντιδρά με αντανακλαστικά που δεν αντέδρασαν αστυνομικοί ή δεν θα αντιδρούσαν αστυνομικοί στη θέση του;»!
 
Τον πήραν και στο ψιλό τον Χρυσοχοΐδη, ιδιαίτερα ο παλιός του φίλος ο Ραγκούσης: «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δημιουργούσε εν γνώσει του ψεύτικες προσδοκίες πως αρκούσε αυτός να εκλεγεί Πρωθυπουργός για να τελειώνει το άβατο, όπως το έλεγε, των Εξαρχείων, ή για να τελειώνει ο Ρουβίκωνας και τα γκρουπούσκουλα από τις 8 κιόλας Ιουλίου, την ίδια ώρα η πραγματικότητα στα Εξάρχεια, καθώς και ο Ρουβίκωνας διασύρουν εσάς και την αξιοπιστία σας καθημερινά και ασταμάτητα» – «Εβγαινε στη Realnews κι έλεγε «θα τελειώσω τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα». Κι ο Ρουβίκωνας σας γλεντάει κάθε μέρα! Κι εμείς δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτό» (Ραγκούσης).
 
Ο Τζανακόπουλος του την έπεσε άγρια και για το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, λέγοντάς του: «Για εμάς, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ήταν η πρώτη σας ενέργεια μόλις πήγατε στο Υπουργείο. Καθόλου τυχαίο δεν είναι! Και να ξέρετε ότι σας παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά, διότι δεν σας έχουμε απολύτως καμία εμπιστοσύνη, ούτε πολιτικά ούτε προσωπικά!». Βλέπετε, προηγουμένως, απαντώντας στη Γεροβασίλη που είχε θέσει το ζήτημα της ακύρωσης του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρυσοχοΐδης είχε πει πως μόλις πήγε στο υπουργείο βρήκε τρεις καταγγελίες ενάντια στη Γεροβασίλη (ότι είχε ετοιμάσει στημένο διαγωνισμό), όμως αυτός τις πέταξε αμέσως στα σκουπίδια, σε ένδειξη… πολιτικού πολιτισμού.

Ο Τζανακόπουλος τον κάλεσε να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα τις καταγγελίες, ο Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι θα τις καταθέσει (ενώ υποτίθεται ότι τις είχε πετάξει στα σκουπίδια), δεν κατέθεσε τίποτα, ο Τζανακόπουλος τον προκάλεσε ξανά και ο Χρυσοχοΐδης, αφού του καταλόγισε «εμπάθεια, κενολογία και ανύπαρκτη λογική», αρνήθηκε να απαντήσει! Δηλαδή, το έβαλε στα πόδια. Εμεινε έτσι με το στίγμα ότι μπορεί να ακύρωσε το διαγωνισμό της Γεροβασίλη για να «στήσει» αυτός τον επόμενο διαγωνισμό και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες εταιρίες.

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *