Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους

Τις τελευταίες μέρες το νησί της Λέσβου έχει κεντρική θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο λόγος δεν είναι ​μόνο οι άθλιες συνθήκες στο hot-spot της Μόριας και ο εγκλωβισμός εντός του νησιού για χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες, ​αλλά και οι ποικίλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ομάδων κατοίκων ενάντια σε αυτή την κατάσταση.

Ας δούμε όμως με ψυχραιμία τι έχει συμβεί. Τους τελευταίους μήνες ο τόπος μετατρέπεται καθημερινά όλο και περισσότερο σε φυλακή, οι συνθήκες διαβίωσης για περισσότερες από 20000 μετανάστριες και πρόσφυγες διαρκώς χειροτερεύουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγειονομικής φροντίδας είναι υποστελεχωμένες και δεν αρκούν για όλες.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων ποικίλουν. Εκτός από εκείνες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες ζωής των προσφυγισσών/μεταναστών, είναι και οι “πατριώτες” που επιλέγουν να επιτεθούν σε μετανάστριες, να στοχοποιήσουν εργαζόμενους, να απαγορεύσουν την είσοδο σε δημόσιο χώρο και γενικά να διασπείρουν το φόβο και το μίσος. Είναι οι κάτοικοι που φοβούνται, εκβιάζονται και αποδέχονται ψεύτικες ειδήσεις.

Υπάρχουμε όμως και όλοι εμείς που λέμε πως η μόνη δύναμη και λύση είναι οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστριών για ζωή και αξιοπρέπεια. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε έναν κόσμο για λίγους δε χωράει καμία.

ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καλούμε στην πορεία το Σάββατο 22/2 στις 12μμ στην πλ. Σαπφούς
Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *