Τα σχέδια των ρατσιστών – φασιστών δεν πρέπει λοιπόν να περάσουν!

Είναι δεκάδες χιλιάδες.
Είναι ξεριζωμένοι.
Δεν έχουν παρελθόν. Το παρελθόν τους έγινε ερείπια.
Δεν έχουν μέλλον. Το μέλλον τους είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων.

Είναι Σύροι. Πάνω από τρία εκατομμύρια βρίσκονται στην Τουρκία. Περίπου ένα εκατομμύριο στον Λίβανο και δεκάδες χιλιάδες στην Ιορδανία και την Αίγυπτο. Θύματα της επέμβασης της ιμπεριαλιστικής Δύσης, όμηροι των γεωπολιτικών επιδιώξεων της Τουρκίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Είναι όμως και Ιρακινοί, από μια χώρα κατεστραμμένη κι αυτή από τον πόλεμο και ευρισκόμενη υπό αμερικανική κατοχή! Μια χώρα βυθισμένη στη φτώχεια και την ανεργία, στην οποία οι πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είχαν πάνω από 700 νεκρούς.

Είναι Αφγανοί, από μια χώρα στην οποία ο πόλεμος είναι η μόνη κανονικότητα εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Είναι Αφρικανοί, δεκάδες χιλιάδες από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, τη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα της φτώχειας και εξαθλίωσης του πλανήτη.

Είναι θύματα ενός παγκόσμιου συστήματος ανταγωνισμού και πολέμου!
Γι’ αυτούς δεν υπάρχει τόπος πουθενά!
Είναι το πρόσωπο της ανθρωπότητας στις πιο σκληρές και τραγικές μορφές του!
Είναι οι κολασμένοι της Γης!
Στη στάση απέναντί τους αποκαλύπτεται ο βαθμός στον οποίο το δικό μας πρόσωπο είναι ανθρώπινο, αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη κατάσταση, αντιδρά ανθρώπινα.

Οι κάθε λογής όμως ρατσιστές και φασίστες στρέφονται με μίσος εναντίον τους, ενοχοποιούν τα θύματα του σύγχρονου κόσμου και όχι τους θύτες, όχι τα αφεντικά του.
Αν περάσουν τα σχέδιά τους, αν τα καταφέρουν, η απανθρωπιά και ο μισανθρωπισμός θα γίνει το κανονικό πρόσωπο των ανθρώπων.

Τα σχέδια των ρατσιστών – φασιστών δεν πρέπει λοιπόν να περάσουν! Δεν θα περάσουν!

Άνοιγμα των συνόρων, παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περίθαλψη και φιλοξενία των προσφύγων που θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Στο κυρίαρχο καθεστώς του μίσους, του φόβου, του ρατσισμού, του ανταγωνισμού και της εκμετάλλευσης απαντάμε με αγώνα για μια κοινωνία καθολικής συντροφικότητας και αλληλεγγύης!

Πηγή: Περικλής Παυλίδης -f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *