Το ομολογούν ότι είναι κανίβαλοι φιλελέδες

Του Σ.Λ

⏩ Κατατάσσουν στις “ευπαθείς ομάδες” όσους Ελληνες/ιδες είναι πάνω από 70 ετών και τους συνιστούν να παίρνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξις απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.
Την ίδια στιγμή σχεδιάζουν αυτές οι “ευπαθείς ομάδες” να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αγορά εργασίας μέχρι τα 72 τους χρόνια ώστε να έχουν δικαίωμα θεμελίωσης συνταξιοδότησης.

⏩ Απαγορεύουν την διενέργεια καρναβαλικών εκδηλώσεων, αθλητικών αγώνων, και κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να περιορίσουν την επέκταση της μεταδοτικής επιδημίας. Με κυβερνητική απόφαση σφραγίζονται θέατρα, σινεμά, κέντρα διασκέδασης.
Επιτρέπουν όμως να υπάρξει αύριο κοσμοσυρροή στους λατρευτικούς θρησκευτικούς χώρους με την έναρξη των “Χαιρετισμών”. (Πάντα σε εποχές τέτοιου μεγέθους κρίσεων κορυφώνεται στο θρησκευτικό συναίσθημα).

⏩ Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, δηλώνει ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 117. H ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ του ειδικού κλιμακίου του υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό, αναφέρει σε τηλεοπτική της παρουσία ότι τα κρούσματα  από 99 ανήλθαν σε 133. 
Απίστευτη ανευθυνότητα ή “μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου”, που έλεγε στις “γραφές” και ο Ματθαίος;

Το “θωρακισμένο” -απέναντι στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία του- αστικό κράτος, υποχρέωσε τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να μεταναστεύσουν σχεδόν 20.000 επιστήμονες που είχαν σπουδάσει με τα λεφτά του ελληνικού λαού στον τομέα της υγείας. 

⏩ Σήμερα και μπροστά στην επέλαση της επιδημίας, η κυβέρνηση αναγκάζεται να προσλάβει 2.000 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της, αυτός που στην θητεία του σαν υπουργός Υγείας, είναι προσωπικά υπεύθυνος για 1000 θανάτους ασθενών, όπως έχει καταγγελθεί, έχει την αναίδεια να δηλώνει ότι “τελικά η χώρα μας θα εξέλθει αυτής της κρίσης πιο δυνατή”.
Πολλά τα συμπεράσματα που θα μπορούσαν να εξαχθούν από την συστημική αντιμετώπιση αυτής της θανατηφόρας επιδημίας.
Το πιο ουσιαστικό, εντελώς δυσδιάκριτο και συνάμα ανατριχιαστικό, είναι το πως προσδιορίζουν οι νεοφιλελέδες κανίβαλοι, αυτή την ανθρωποκτόνο επιδημία,

Το διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη, εκδότη της βδομαδιάτικης εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και του ιστότοπου liberal.gr.
Μέσα απ’ αυτά τα δυο ΜΜΕ, απ’ αυτή την σαπίλα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, παραθέτονται ανάγλυφα και χωρίς φτιασιδώματα οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της Ν.Δ, που είναι σήμερα η εφαρμοζόμενη πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης.

Δεν δίνουν δεκάρα για το πόσες ανθρώπινες ζωές μπορεί να χαθούν από τον κορονοϊό.
Ποια θα είναι η αντίδραση των “διεθνών αγορών”, τους ενδιαφέρει πρωτίστως για να μην εξελιχθεί “ο Κορονοϊός ένας πραγματικά τρομαχτικός ιός για την Οικονομία” και τότε δημιουργηθούν “συνθήκες βιβλικής καταστροφής”.  

Πραγματικά υποκλινόμαστε στον κ. Μαυρίδη. Σπάνια παρακολουθείς ένα ανθρωποφάγο νεοφιλελέ να διατυπώνει με τόσο ρεαλισμό αυτό που σήμερα απασχολεί ουσιαστικά το καπιταλιστικό σύστημα και όμως δεν τολμάει κανείς να το πει τόσο ξεκάθαρα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *