Φύτρωσε λεφτόδεντρο για τους μιντιάρχες!

Πρώτα ανέβαλαν τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που κάθε καναλάρχης έπρεπε να πληρώσει το 2020 (ΠΝΠ 30ής Μάρτη, άρθρο 68, ΦΕΚ 75Α). Αυτό το «δωράκι» κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό 21 εκατ. ευρώ. Κι επειδή έχουμε συνηθίσει, τέτοια μέτρα υπέρ των καναλαρχών να παίρνουν συνεχείς παρατάσεις, υποψιαζόμαστε (για να μην πούμε ότι είμαστε σίγουροι) πως το ίδιο θα γίνει και τώρα, με επίκληση των δυσκολιών της επερχόμενης ύφεσης (δείτε εδώ).

Μετά, μπούκωσαν τους μιντιάρχες με 11 εκατ. ευρώ για να δημοσιεύουν και να μεταδίδουν μηνύματα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων της καραντίνας (ΚΥΑ αριθμ. 227 των Πέτσα-Σκυλακάκη, ΦΕΚ 948Β/21.3.2020).

Επειδή, όμως, το «λεφτόδεντρο» που –όπως έλεγε ο Πέτσας- δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους και για τη δημόσια υγεία, φύτρωσε μόνο για τους μιντιάρχες και αποδείχτηκε καρπερότατο, τους μπουκώνουν με ένα συμπληρωματικό ποσό 9 εκατ. ευρώ (ΚΥΑ αριθμ. 337 των Πέτσα-Σκυλακάκη, ΦΕΚ 1583Β/25.4.2020).

Ετσι, μέχρι στιγμής, οι ιδιοκτήτες των αστικών ΜΜΕ έχουν πάρει 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Και βλέπουμε, γιατί η καμπάνια θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Τόσο χρήμα για μια καμπάνια που θα έπρεπε να κάνουν τζάμπα («πόλεμο» δεν έχουμε;). Τόσο χρήμα τη στιγμή που γιατροί και νοσηλευτές ακόμα φωνάζουν για μέτρα προστασίας. Τη στιγμή που εργαζόμενοι, όπως αυτοί στο Θέαμα-Ακρόαμα, εξαιρούνται ακόμα και από το προνοιακό βοήθημα των 800 ευρώ.

Φυσικά, το χρήμα δε δίνεται μόνο για την καμπάνια για τον κοροναϊό. Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία. Το χρήμα δίνεται και για τη στήριξη της κυβέρνησης, που με τόσο προκλητικό τρόπο κάνει η πλειοψηφία των μιντιαρχών.

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *