Ενστολη πολυπραγμοσύνη

Το παν στα ανθρώπινα είναι η αμεροληψία και η συνέπεια. Να ζυγίζεις τα πάντα με τα ίδια μέτρα και σταθμά, και να τα αντιμετωπίζεις με ακριβοδίκαιη συνέπεια. Με την ίδια αποφασιστικότητα και τεχνική. Οχι χαμαιλεοντίζοντας ή συρόμενος όπου φυσάει ο άνεμος. Και αφού περί ανέμων ο λόγος, πολύ σωστά μια κυβέρνηση που μόλις προ δεκαημέρου έδρεψε δάφνες (και γενικώς ό,τι πράσινο) για τις οικολογικές της ευαισθησίες, έστειλε τα ΜΑΤ στην ανεμόεσσα Τήνο. Ωστε να επιβάλουν την περιβαλλοντική τάξη, ξυλοκοπώντας τους εχθρούς της ανάπτυξης που αρνούνται τις ανεμογεννήτριες.

Αντίθετα με όσα τους καταμαρτυρούν οι κατήγοροί τους, οι Τηνιακοί ούτε από λουδιτισμό πάσχουν ούτε από εστετισμό ή οικολαϊκισμό. Εψαξαν, ρώτησαν, πληροφορήθηκαν, έκαμαν τις ημερίδες τους, δεν πείστηκαν για το ακίνδυνο και το συμφέρον του πράγματος, αντιπρότειναν.  Ξέρουν πως το νησί τους είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα.

Επίσης όμως ξέρουν ότι ένα «αιολικό πάρκο» μπορεί εύκολα να ταράξει το μέτρο του τόπου και την ισορροπία του. Να τον ζημιώσει, στην ουσία αλλά και στην εικόνα του, περισσότερο απ’ ό,τι υποτίθεται ότι θα τον ωφελήσει. Η αντίδρασή τους όμως κρίθηκε κολάσιμη. Και ανέλαβαν δράση τα σωφρονιστικά ΜΑΤ, που έτσι κι αλλιώς, από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, τους ανατίθεται το χρέος να προστατεύουν σκληρά ιδιωτικά συμφέροντα – επιχειρήσεων, εργολάβων, ποδομπασκετικών εταιρειών κ.ο.κ.

Δυνάμεις συγγενείς των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ανέλαβαν προχθές να επαναφέρουν στην τάξη έναν ανομήσαντα δικυκλιστή, στο Ηράκλειο. Το ανόμημά του; Ηταν Πακιστανός. Ή μάλλον τον πέρασαν για Πακιστανό οι ένστολοι διώκτες του, εξ ου και η πρώτη μπουνιά στο ένα μάτι. Κι όταν η ταυτότητά του τον φανέρωσε Ελληνα, του έδωσαν και δεύτερη μπουνιά, στο άλλο μάτι. Για λόγους συμμετρίας, η οποία, ως γνωστόν, χαρακτηρίζει ανέκαθεν το ελληνικό πνεύμα. Του φόρτωσαν βέβαια διάφορες απείθειες και αντιστάσεις, αλλά έτσι είν’ αυτά τα γραφειοκρατικά. Γράφονται μόνα τους στην κόλλα με την οποία σε τυλίγουν.

Αλλες αστυνομικές δυνάμεις, στα λατρεμένα Εξάρχεια, απελευθέρωσαν κατόπιν ηρωικής εφόδου κατειλημμένο σπίτι στη Θεμιστοκλέους, όπου ζούσαν και εφτά οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων. Τους πήγαν σε δομή φιλοξενίας; Οχι βέβαια. Τους άφησαν στους πέντε δρόμους. Πάλι καλά, έπεσε πάνω τους ο κ. Δ. Παπαδημούλης, την ώρα που αναζητούσε διαμερίσματα προς αγορά. Τους περιμάζεψε για να τους φιλοξενήσει με 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Τζάμπα πράμα.

Πηγή: Παντελής Μπουκάλας – “Καθημερινή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *