Βίντεο ντοκουμέντο από τα Σεπόλια διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Εκθέτει, για άλλη μια φορά, την αστυνομία η συμπεριφορά κάποιων που φορούν στολή και, υποτίθεται, ότι επιβάλουν το νόμο. Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στα Σεπόλια πριν από μερικές μέρες είναι, αυτή τη φορά, η αιτία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: μεσημέρι Κυριακής (24.05.2020) ένας 24χρονος συναντά στη συμβολή των οδών Κρέοντος και Αντιγόνης, στα Σεπόλια, με τον πατέρα του. Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν κουβέντες και το αποτέλεσμα, όπως καταγγέλθηκε, ήταν ο 24χρονος κι ένας φίλος του να δαρθούν, να τραυματιστούν και να συλληφθούν.

Από την πρώτη στιγμή, οι δυο πολίτες μίλησαν για ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας. Για άγριο ξυλοδαρμό χωρίς κανέναν λόγο. Κατήγγειλαν πως οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στα Σεπόλια τους χτύπησαν, πως όταν κλήθηκε ασθενοφόρο το έδιωξαν για να μη τους δώσει τις πρώτες βοήθειες, πως τους πήγαν στο τμήμα και μόνο μετά από ώρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν από μια λεκτική αντιπαράθεση με τον έναν από τους 24χρονους, τον οποίο θέλησαν να ελέγξουν αλλά αντιστάθηκε. Κατά την Αστυνομία, μετά παρενέβη ο δεύτερος 24χρονος, τον οποίο οι αστυνομικοί απώθησαν και όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. όταν προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, έχασαν όλοι μαζί την ισορροπία τους και ο 24χρονος χτύπησε το κεφάλι του σε μια μηχανή.

Ένα video που δημοσιεύει σήμερα (29.05.2020) η Εφημερίδα των Συντακτών, δεν δείχνει τα πράγματα όπως τα… λένε οι αστυνομικοί.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τα Σεπόλια

Οι δυο 24χρονοι έχουν παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο επειδή οι αστυνομικοί τούς κατηγορούν για εξύβριση, απείθεια, απειλή και βία. Κατέθεσαν όμως και οι ίδιοι μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

«Με κόλλησαν στον τοίχο»

Ο ένας από τους δυο 24χρονος που ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς, ο 24χρονος Βασίλης Γκίκας, είχε μιλήσει την περασμένη Τετάρτη (27.05.2020) στο Mega είχε περιγράψει το περιστατικό στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής εκείνος ήταν στη δουλειά του. Όταν κατευθύνθηκε προς ένα φούρνο της περιοχής για να αγοράσει καφέ, είπε τον επί οχταετία φίλο του μαζί με τον πατέρα του να δέχονται επίθεση από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αμέσως έτρεξε στο σημείο όπου και ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί χτυπούν το φίλο του. Την αμέσως επόμενη στιγμή, βρέθηκε κολλημένος στον τοίχο από τους άνδρες της αστυνομίας δεχόμενος συνεχείς και δυνατές κλοτσιές και μπουνιές στο σώμα και το πρόσωπο.

Ενώ ήταν αιμόφυρτος, το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο αλλά εκδιώχθηκε από τους αστυνομικούς. Οι δύο φίλοι βρέθηκαν στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και πέρασαν όλο το βράδυ μέσα στα αίματα.

Δείτε όλα όσα είχε πει

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *