4.000 Λέξεις

Αν μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις, αυτές οι 4000 λέξεις διαβάζονται με μια ανάσα και με μια κατακόκκινη καρδιά κι αφήνουν 4000 τουλάχιστον ελπίδες.

  1. Ο George Floyd, με τα χρώματα και τα πινέλα των Aziz Asmar και Anis Hamdoun, ΑΝΑΠΝΕΕΙ στη Συρία, πάνω στα ερείπια της βομβαρδισμένης πόλης Idlib. Αν η διεθνιστική αλληλεγγύη φυτρώνει μέσα στους σωρούς των ερειπίων, πρέπει παντου να φτιάξει δάση.
  2. Η Gianna Floyd, η εξάχρονη κόρη του George Floyd, κατεβαίνει στις διαδηλώσεις στους ώμους του Stephen Jackson, και όταν ρωτιέται από τον καμεραμαν, “τι κάνει ο πατέρας σου;”, η μικρή Gianna με το κάτασπρο φόρεμα και τις κοτσίδες, απαντά “ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”
  3. Ο Rahul Dubey, Ινδοαμερικάνος μετανάστης, ανοίγει την πόρτα του σπίτιου του, σ’ ένα δρόμο της Washington, πνιγμένο στα δακρυγόνα και 80 διαδηλωτές, κυνηγημένοι από τα ούγκανα του Τραμπ-ούκου, βρίσκουν καταφύγιο όλη τη νύχτα. “Μείνετε όσο χρειάζεται, αδέρφια”. Μετά από μια μέρα, η εξώπορτα του σπιτιού του είναι γεμάτη ανθοδέσμες.
  4. Λέγεται Marc Jacobs και είναι γνωστός σχεδιαστής μόδας στις ΗΠΑ. Όταν βρίσκει σπασμένες τις βιτρίνες του καταστήματός του, γράφει μια πινακίδα και με τα ίδια λόγια αναρτά στο instagram, ” ΠΟΤΕ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι το σπάσιμο ενός τζαμιού ή μιας περιουσίας είναι βία.
    Η ΠΕΙΝΑ είναι ΒΙΑ.
    ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ είναι ΒΙΑ.
    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι ΒΙΑ.
    ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ είναι ΒΙΑ.
    Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι ΒΙΑ.
    Η ΛΕΥΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ είναι ΒΙΑ.
    ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ είναι ΒΙΑ.
    Η ΦΤΩΧΕΙΑ είναι ΒΙΑ.
    Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ είναι ΒΙΑ.
    Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές ΟΧΙ.”
    Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερες από 4000 χιλιάδες ελπίδες. Να τις ποτίσουμε, να γίνουν δέντρα!

Πηγή: Νίνα Γεωργιάδου – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *