Οι πιο μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση της εξαθλίωσης

Σχετικά με τη ΔΕΘ

Κυβέρνηση – στρατός κατοχής, σε πανικό και κρυμμένη πίσω από τις ασπίδες και τα χημικά χιλιάδων αστυνομικών, έχοντας εχθρό τους εργαζόμενους και το λαό! Αυτή ήταν η εικόνα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που έστειλε 7.000 αστυνομικούς να τρομοκρατήσουν και να αποκλείσουν την Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση βέβαια βρέθηκε αποκλεισμένη και περικυκλωμένη η ίδια, από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενους, φοιτητές (με μια συγκλονιστική πορεία), αυτοκινητιστές των ταξί (με δυναμική αμφισβήτηση του αστυνομικού κλοιού), ανέργους, «Αγανακτισμένους – Αποφασισμένους» κλπ.

Ήταν η μεγαλύτερη περικύκλωση της ΔΕΘ σε ομιλία πρωθυπουργού που έγινε ποτέ! Όταν ο πρωθυπουργός χρειάζεται χιλιάδες αστυνομικούς για να μιλήσει στη ΔΕΘ, τότε καταλαβαίνουμε την …απήχησή του στην κοινωνία.

Ο Γ. Παπανδρέου εξάγγειλε προκλητικά μαζική επέκταση της ανεργίας: «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια»!. Δεν είχε καμία φιλολαϊκή εξαγγελία, θα συνεχίσει την καταστροφική πολιτική του. Ζήτησε πάλι, για μια ακόμα φορά «θυσίες για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ». Όμως είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ευρωζώνης και ΕΕ, που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία. Μάλιστα, συνεδριάζει σήμερα το πρωί έκτακτα το υπουργικό συμβούλιο για να πάρει και νέα μέτρα περικοπών!

Γι’ αυτό απαιτείται ένταση του αγώνα, με άμεση κλιμάκωση των απεργιών, με συνέχιση του ορμητικού κύματος των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, για την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων, για την απελευθέρωση από την τυραννία του χρέους και της ΕΕ, με παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, με ρήξη και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, προς όφελος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Για να φύγουν όλοι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το μαύρο μέτωπο με ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ, η ΕΕ και το ΔΝΤ, η σύγχρονη δικτατορία του κεφαλαίου.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *