ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι λαϊκοί αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας δεν μπαίνουν στο γύψο.

Προωθώντας τις αντεργατικές επιδιώξεις της, η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέθεσε στη βουλή και προωθεί προς ψήφιση ένα χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τον περιορισμό και ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, ισχυριζόμενη πως βάζει κανόνες στη πραγματοποίηση των διαδηλώσεων. Η στιγμή που επέλεξε δεν είναι τυχαία. Η οικονομική κρίση την «μετά κορονοϊό εποχή», που είναι στην αρχή της, επιβάλει μέτρα στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Παρόλο που το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης είναι μεγάλο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. νιώθει την ανάγκη να θωρακίσει περισσότερο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να τους καταστήσει ακίνδυνους, ανήμπορους και ανυπεράσπιστους στην επερχόμενη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Για να μπορέσει τα βάρη και της νέας κρίσης να τα φορτώσει και πάλι στο λαό.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία, πως το λαϊκό κίνημα δεν εκφοβίζεται, δεν συμβιβάζεται, δεν συνθηκολογεί. Αυτό έδειξε και η δική μας ιστορία – κατά την περίοδο της δικτατορίας- που και σήμερα αυτή η αγωνιστική ιστορία, εμπνέει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Είμαστε βέβαιοι πως και αυτό το αντεργατικό τερατούργημα θα μείνει στα χαρτιά, όπως στα χαρτιά έμειναν και τόσα άλλα αντιλαϊκά νομοθετήματα μέχρι σήμερα.

Τα μέλη του “ΣΦΕΑ 1967-1974” αντιδρώντας στην προσπάθεια για περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους, συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα εργατικά συνδικάτα και τις άλλες εργατικές ενώσεις.

Για το Δ.Σ. του “ΣΦΕΑ 1967-1974”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *