Πόσο φτηνή η ζωή των παιδιών μας ρε;

Ο Βασίλης Μάγγος είναι νεκρός. Οριστικά και αμετάκλητα.Θα θαφτεί κάτω απ’ το χώμα σε μια μέρα και θα γίνει ήρωας μια μέρα πριν τη ταφή του.

Θα μπει στο μεγάλο κατάλογο των δεκάδων νεκρών της μεταπολίτευσης.

Των δολοφονημένων από ωμή, άγρια και ποτέ λογοδοτούσα αστυνομική βία.Θα γίνει για δυο μέρες ανάρτηση στα social media, μαζί με ηλιοβασιλέματα και αγχωμένες αναζητήσεις στο «σαν σήμερα» για μια ό, τι να ‘ναι λιγούρα κουλών του like! Ότι να’ ναι! Μαζί κι ένα νεκρό παιδί από άγρια καταστολή.

Ποιος George Floyd πέραν του Ατλαντικού; Εδώ Βόλος! Καμένα σκουπίδια, σκουπίδια γενικά, διοξίνη, βία και θάνατος. Βασίλης Μάγγος, 7 σπασμένα πλευρά, διάρρηξη ήπατος και μετά θάνατος. “… Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης.

Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης.

Επίσης, να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταρχάς με ανέχτηκε και κατά δεύτερον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας θέση ενάντια στη βαναυσότητα του κράτους…..

Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…Όμως… Χαμογέλα, ρε… Τί σου ζητάνε; “Υπογραφή, Βασίλης Μάγγος 19-6-2020

Παρακολουθώντας το βίντεο της άγριας μέχρι θανάτου κακοποίησης του παιδιού, ένοιωσα ντροπή για όλους όσους παρακολουθούσαν και δεν όρμησαν να τον αρπάξουν από τα νύχια των ούγκανων.

-Τραβάς, ρε; – Τραβάω. Όλα εικόνα, οθόνη και ανάρτηση. Χυλός! Στη Ρόδο 1998, διαδηλώσεις για τον πρώτο ΑΣΕΠ. Δυο ΜΑΤατζήδες χτυπούν με ρόπαλα στο κεφάλι το Νικόλα Χ. Πέφτω πάνω του και του σκεπάζω το κεφάλι. Αναστροφή του αριστερού χεριού και σπάσιμο στην ψύχρα. Τόσοι άντρες! Τόσες γυναίκες! Τόσοι θεατές! Ένας νεκρός. Για πάντα. Ό,τι και να πει ο ιατροδικαστής, στα 27 του χρόνια, ένα μήνα μετά από φονική κακοποίηση, ο Βασίλης Μάγγος είναι νεκρός για πάντα. Οριστικά και αμετάκλητα.

Ας αναρρωτηθούμε μόνο αν είμαστε ζωντανοί.

Πηγή: Νίνα Γεωργιάδου – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *