Ποιος είναι ο Κυρανάκης που ξέρει να δομεί βιογραφικά για δουλειά

Μια «φόρμα» βιογραφικού σημειώματος για εκείνους που (σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ) «πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο» και «δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εξήγησε, σε τηλεοπτική παρουσία του στο MEGA, βασικές, κατά τη γνώμη του, αιτίες που οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «πολλές φορές ακούμε για ανέργους, οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά και λένε ότι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα» του ΟΑΕΔ.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, λίγο αργότερα: «Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας» (ολόκληρες οι δηλώσεις Κυρανάκη – και σε βίντεο – εδώ).

Από τις διαπιστώσεις και την κριτική που κάνει ο βουλευτής της ΝΔ στους ανέργους μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι σίγουρα ο ίδιος θα ξέρει να δομεί βιογραφικά για δουλειά και να τα αναδεικνύει.

Για να έχουμε μια εικόνα της (επίσημης) ανεργίας στην Ελλάδα παραθέτουμε τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (αφορούν τον Μάιο του 2020): Το ποσοστό της ανεργίας είναι 17% κι εκτοξεύεται στους νέους κάτω των 25 ετών στο 37,5%. Δεν γνωρίζουμε πόσοι από όλους αυτούς ανθρώπους δεν βρίσκουν δουλειά επειδή «δεν ψάχνουν στο ίντερνετ»…

Ας δούμε, λοιπόν, πως παρουσιάζει ο κύριος Κυρανάκης το δικό του βιογραφικό στην προσωπική ιστοσελίδα του. Για διαβάσετε ολόκληρη τη «φόρμα» βιογραφικού διαβάστε εδώ: kyranakis.gr/viografiko.

Ο Κ. Κυρανάκης γεννήθηκε το 1987 και το 2005 πέρασε στη Νομική Αθήνας. Ας τον αφήσουμε τα πει ο ίδιος, με εκτενή αποσπάσματα, χωρίς να παρέμβουμε και να σχολιάσουμε το περιεχόμενο του βιογραφικού:

«Η Νομική είναι μια σχολή που σου αλλάζει τον τρόπο σκέψης και σου δίνει πολλές επιλογές για το μέλλον. Από το πρώτο έτος όμως κατάλαβα ότι τα προβλήματα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι πάρα πολλά. Καταλήψεις, καταστροφές, αδιαφορία. Έγινα μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής και δραστηριοποιήθηκα πολιτικά. Μετά από 3 χαμένες εξεταστικές λόγω καταλήψεων και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, πήρα το πτυχίο μου.

Αμέσως μετά ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας στη Στρατηγική Επικοινωνία».

«Η πρώτη μου δουλειά, παράλληλα με τις σπουδές μου, ήταν σε κατάστημα ρούχων στην Αθήνα. Το 2008 ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο της επικοινωνίας και του διαδικτύου ως ελεύθερος επαγγελματίας (…) Μαζί με φίλους, ασχοληθήκαμε με την κατασκευή ιστοσελίδων και εφαρμογών, αργότερα συνεργάστηκα με ένα digital agency στο δημιουργικό κομμάτι. Συμμετείχα επίσης στα πρώτα βήματα startup εταιρειών δημιουργώντας οπτική ταυτότητα και παρουσιάσεις ώστε να διεκδικήσουν πιο αποτελεσματικά χρηματοδότηση από πιθανούς επενδυτές (…) Εργάζομαι συνολικά στο χώρο της επικοινωνίας πάνω από 9 χρόνια».

«Το πιο πιεστικό, αλλά και το πιο δημιουργικό project που έχω κάνει είναι η προεκλογική ιστοσελίδα του Jean-Claude Juncker στην καμπάνια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014».

«Έχοντας δουλέψει με “μπλοκάκι”, είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα της κρίσης. Η απίστευτη γραφειοκρατία, τα απαρχαιωμένα συστήματα τιμολόγησης, οι εξαντλητικοί φόροι και οι εισφορές δεν σε αφήνουν να γίνεις όσο δημιουργικός θα μπορούσες χωρίς όλα αυτά».

«Το 2013 εκλέχθηκα πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ (…) Η πρώτη μου παρουσία ήταν το 2010, ως γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ (…) Το 2015 εκλέχθηκα για δεύτερη φορά πρόεδρος και ολοκλήρωσα μια 7ετή πορεία στην Ευρώπη, τον Απρίλιο του 2017».

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του 2014, ως το νεότερο μέλος του σε ηλικία 26 ετών».

«Το Νοέμβριο του 2014, μαζί με νέους βουλευτές από ευρωπαϊκές χώρες ιδρύσαμε το Transatlantic Youth Summit, ένα ετήσιο φόρουμ για 50 νέους πολιτικούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε. Κύρια θέματα του TYS είναι το μέλλον της διατλαντικής συμμαχίας (ΝΑΤΟ), η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, και η οικονομική συνεργασία Αμερικής και Ευρώπης».

«Συμμετέχω επίσης ως campaign trainer στο International Republican Institute από το 2012 μέχρι σήμερα. Το IRI ιδρύθηκε το 1983 και έχει σκοπό την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών σε πρώην κομμουνιστικές χώρες και τη διάδοση δημοκρατικών ιδεών σε χώρες του τρίτου κόσμου».

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, η προεκλογική καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ήταν από τις πιο έντονες περιόδους στη ζωή μου (…) Είμαι ευγνώμων στον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου εμπιστεύτηκε την οργάνωση της στρατηγικής στο διαδίκτυο».

«Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes με επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy».

«Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη Νέα Δημοκρατία από τη θέση του αναπληρωτή εκπρόσωπου».

«Τον Ιούλιο του 2019 εκλέχθηκα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας»


Χρήσιμο για εκείνους που θα ήθελαν να βοηθηθούν από τη δόμηση του βιογραφικού του Κ. Κυρανάκη είναι να γνωρίζουν και ορισμένες από τις πολιτικές του απόψεις, αφού πρόκειται πλέον για βουλευτή, πια, του κυβερνώντος κόμματος.

Δύο παραδείγματα τα οποία, όμως, δεν θα αφήσουμε ασχολίαστα, όπως με το βιογραφικό του κυρίου Κυρανάκη παραπάνω:

Ο κύριος Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε γράψει (23/6/2019) στην προεκλογική περίοδο του 2019, λίγες μέρες πριν αναλάβει την κυβέρνηση η ΝΔ:

Σε διάλογο κάτω από την ανάρτηση του με τη «Δροσερή πατάτα» και το «Ένα ωραίο Hot Spot» δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Εξήγησε πού επιθυμούσε να δοθεί το επίδομα: «Σε Ελληνόπουλα» και ακόμα πιο συγκεκριμένα σε «παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς».

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι που επιθυμούν μέτρα «μόνο για Έλληνες», διοργανώνουν συσσίτια και αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες». Ποιοι είναι αυτοί; Οι ναζί της Χρυσής Αυγής (και οι Κασιδιάρηδες και οι Λαγοί που έφυγαν από τη Χρυσή Αυγή και φτιάξανε τις δικές τους ναζιστοσυμμορίες και ο Μιχαλολιάκος που έμεινε).

—Σε μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, στο κανάλι «Νέο Epsilon» στις 22 Μαρτίου 2019, ο Κ. Κυρανάκης είπε τρεις φορές:

«Οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες» (βίντεο εδώ).

Θα σταθούμε στις τέσσερις λέξεις στη σειρά που επαναλάμβανε, όπως κάναμε και τότε που τις είπε:

Κομμουνιστές από τη μια κι Έλληνες από την άλλη, οι πρώτοι σκότωναν τους δεύτερους, άλλο κομμουνιστές και άλλο Έλληνες, σύμφωνα με τον Κ. Κυρανάκη. Είναι φανερό πως ξέρει τι σημαίνουν αυτές οι τέσσερις λέξεις στη σειρά. Δεν του ξέφυγε μια κουβέντα. Η φράση του έρχεται από πολύ μακριά: Από τους ταγματασφαλίτες μέχρι το μετεμφυλιακό αστικό κράτος και τους βασανιστές του στα ξερονήσια και στις φυλακές. Δεν θα εξηγήσουμε στους Κυρανάκηδες τι έκαναν οι κομμουνιστές το 40′, τι έκαναν στην Κατοχή και τι έκαναν στη συνέχεια. Δεν θα εξηγήσουμε, καν, τι έκαναν οι πολιτικοί πρόγονοι των Κυρανάκηδων που χρησιμοποιούσαν τη φράση που επέλεξε.

Θα ρωτήσουμε, όμως ξανά (με την ευκαιρία) τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό, πια: Πόσους ταγματο-Κυρανάκηδες έχετε στη ΝΔ, κύριε Μητσοτάκη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *