Κλειστό Κέντρο στη Μόρια: Τα κάστρα πέφτουν από μέσα…

Πλώρη για την κλειστή δομή στη Μόρια έχει βάλει η κυβέρνηση όμως  λογαριάζει χωρίς τον «ξενοδόχο».

Σιγή ασυρμάτου από Δήμο και Περιφέρεια. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Εξαγορά συναινέσεων μέρους των κατοίκων με καταβολή υπέρογκων μισθωμάτων. Διχασμός της τοπικής κοινωνίας. Αυτή είναι η δεξιά πολιτική. Σε πατάει εκεί που πονάς.

Είναι απόλυτα σαφές, ότι όσοι αποδέχονται τη δημιουργία της κλειστής δομής και δεν αντιδρούν, παραιτούνται από το  αίτημα του απεγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων από το νησί και δέχονται τον εγκλωβισμό ως μόνιμη κατάσταση.

Όσο ο καταυλισμός είναι ανοιχτός, παραμένει ισχυρό το αίτημα της αποσυμφόρησης/ απεγκλωβισμού. Με τη δημιουργία του κλειστού κέντρου γίνεται αποδεκτή η μονιμότητα του τεράστιου καταυλισμού.

Όσοι δεν αντιδρούν στις αυθαίρετες αποφάσεις της κυβέρνησης αποδέχονται ότι η περιοχή της Μόριας θα αποτελέσει το νέο Νταχάου της Ευρώπης.

Όσοι δεν αντιδρούν στις σύγχρονες φυλακές υποθηκεύουν το μέλλον ενός ολόκληρου νησιού.

Μιλάμε για μία τεράστια φυλακή, ο πληθυσμός της οποίας συνεχώς θα αυξάνει – παιδιά, οικογένειες ευάλωτοι, θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και  κανένας δεν θα έχει πρόσβαση να δει τι διαδραματίζεται μέσα και να  καταγγείλει.

Η μόνη ελπίδα για τη Λέσβο, είναι ο προοδευτικός λεσβιακός λαός, το ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα, το βαθύ αίσθημα δικαίου που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των πολιτών του νησιού που θα υπερασπιστεί για μία φορά ακόμη τα δίκαια αιτήματα ντόπιων και προσφύγων, ώστε να πάψει επιτέλους να υπάρχει η κόλαση, η ντροπή, η εξαθλίωση αυτού του τεράστιου προσφυγικού καταυλισμού.

Η μόνη ελπίδα, ο αποκλεισμός των αυτόκλητων φασιστικών ομάδων, που μόνο ζημιά έχουν κάνει στην περιοχή της Μόριας, κάνοντάς την πρωτοσέλιδο και ντροπιάζοντας το νησί μας διεθνώς.

Γνωρίζουμε τις πρακτικές της κυβέρνησης και του κυρίου Χρυσοχοϊδη. Επί Ν.Δ. γνωρίσαμε τα ΜΑΤ, τη βία, την αλητεία και τη χυδαιότητα με την οποία μας αντιμετώπισαν. 

Ευχόμαστε να επικρατήσει η λογική και να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος βίας γύρω από τη Μόρια αυτή τη φορά.

Η κυβέρνηση θέλει να βγάλει τις υποχρεώσεις της προς τις μεγάλες κατασκευαστικές (και όχι μόνο) εταιρίες στην πλάτη του λεσβιακού λαού. Οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, ας σταματήσουν να ευαγγελίζονται θέματα «ασφάλειας και υγείας», υποτιμώντας τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων τους και ας διαλέξουν: ή με τους πολίτες του νησιού τους ή με το κόμμα τους.

Το κλειστό κέντρο, η τεράστια φυλακή δεν είναι  υπόθεση μόνο των Μοριανών, μας αφορά όλους. 

Πηγή: Μπλόκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *