Η μοναδική αήττητη ομάδα της Ιστορίας

Oι παπάδες είναι οι μοναδικοί νικητές στο πρώτο εξάμηνο της πανδημίας

Το αστείο αφήγημα περί «της χώρας που νίκησε τον κορονοϊό» εγκαταλείπεται σιγά σιγά και η πραγματικότητα που αναδύεται βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα σε όποιον βαυκαλίζεται ότι ζούμε σε προοδευμένο τόπο.

Ο μοναδικός κλάδος που έχει κάθε δικαίωμα να ισχυριστεί ότι βγαίνει νικητής από την έως τώρα πανδημία είναι οι παπάδες.

Η ελληνική θεοκρατία συνεχίζει την ψοφοδεή κονσομασιόν για να μη δυσαρεστήσει την Εκκλησία και η οπισθοδρομική κομπανία με το ράσο παιανίζει ανενόχλητη την οπισθοδρομική της καμπάνια.

Όσοι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την ειδησεογραφία επειδή τα κείμενα τους πέφτουν βαριά δεν έχουν παρά να μελετήσουν τις φωτογραφίες από το άνοιγμα των σχολείων.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, δάσκαλοι, μαθητές και επίσημοι τήρησαν σχολαστικά το πρωτόκολλο και φόρεσαν τις μάσκες-αλεξίπτωτα της κυρα-Κεραμέως, με μία σκοτεινή εξαίρεση: τους ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό.

Απτόητοι από τις οδηγίες της εκνευρισμένης Πολιτείας και από τη νέα έξαρση της πανδημίας, οι παπάδες κλείδωσαν τις μάσκες στο συρτάρι και γέμισαν τα θρανία με θεία μικρόβια.

Έραναν τα παιδάκια με καθαγιασμένο ύδωρ, λανσάρισαν εικόνες αγίων για ιερό προσκύνημα, δέχθηκαν το χειροφίλημα, τσέπωσαν το μπαξίσι και αναχώρησαν για νέες περιπέτειες, χασκογελώντας για την αφέλεια των πιστών και για τη συνέργεια του συντεταγμένου κράτους.

Δεν τους πτόησε ούτε η παρουσία του ίδιου του «Μωυσή», ο οποίος ποζάρισε καμαρωτός σε σχολείο των Αγίων Αναργύρων, δίπλα σε ακάλυπτο ιερωμένο! Προφήτης είναι και ό,τι γουστάρει θα κάνει.

Μάλιστα, το ενσταντανέ φιλοξενήθηκε και στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού, οπότε πήγε χαμένη η φιλότιμη προσπάθεια των πετσωμένων ΜΜΕ να το καταχωνιάσουν.

Και γιατί να τη φορέσει τη μάσκα, ο παπάς; Σάμπως θα τον κάνει κάποιος «ντα»;

Σήμερα συμπληρώνεται μήνας, από τη μέρα που κάποιος άλλος ιερέας λειτούργησε …ασκεπής μπροστά στο Μητσοτακέικο, την ίδια ώρα που η Προεδρίνα της Δημοκρατίας φιλούσε εικόνα γεμάτη σάλια για να τιμήσει τη θεομήτορα, τη γιάτρισσα ντε, τη φαρμακολύτρα.

Η Εκκλησία της Ελλάδας παραμένει κράτος εν κράτει και θα παραμένει εις τους αιώνας των αιώνων, όσο το εκκλησίασμα ανέχεται τα καμώματά της και κρεμάει κουδούνια σε όποιον τολμά να τα στηλιτεύσει.

Όσοι ήλπισαν ότι η κυβέρνηση Αριστεράς που προηγήθηκε του Μητσοτάκη θα τολμούσε κάποιου είδους διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας πλανήθηκαν πλάνην οικτράν και στιγματίστηκαν διά βίου ως αθεράπευτα αιθεροβάμονες.

Το ιερατείο εξαιρέθηκε με τρόπο προκλητικό για τη νοημοσύνη μας από όλα, σχεδόν, τα μέτρα που λήφθηκαν για την προστασία του πληθυσμού στο –ήδη- εξάμηνο της πανδημίας.

Οι ναοί έκλεισαν για λίγες μέρες, αλλά πολύ γρήγορα άνοιξαν ξανά τις πύλες για να μοιράσουν αφειδώς στους θεοσεβούμενους το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Η Πασχαλιά γιορτάστηκε όχι μία, αλλά δύο φορές, ώστε να γεμίσει σε δόσεις το τρύπιο παγκάρι. Τα χρυσοφόρα πανηγύρια απαγορεύτηκαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις διεξήχθησαν κανονικά, με την ευλογία των τοπικών αρχών.

Υπουργοί αλλά και επιδημιολόγοι  μετρούσαν προσεκτικά κάθε τους λέξη, κάθε τους κίνηση  και κάθε τους απόφαση για να μη κακοκαρδίσουν την Εκκλησία.  

Σε τι μπορεί να ελπίζει ένας τόπος, όταν οι αρμόδιοι για τον περιορισμό της επιδημίας επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στις εκκλησίες και ότι «η θρησκεία είναι άλλο»;

Ο Covid-19 επιστρέφει δριμύτερος μαζί με τα πρωτοβρόχια, αλλά οι παπάδες εξακολουθούν να ανεμίζουν το δικό τους μπαϊράκι και αποθρασύνονται ολοένα περισσότερο.

Ένας ανακοινώνει ανενόχλητος ότι στο δικό του ιερό μαγαζί απαγορεύεται η ανίερη χρήση μάσκας, άλλος μαλώνει τους θαμώνες επειδή διαδηλώνουν υπέρ των ομοφυλοφίλων αλλά ξιφουλκούν ενάντια στον Δημιουργό, και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, χωρίς η Εκκλησία να συνεισφέρει το παραμικρό από τον πλούτο της για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων.

Προσφέρει, λέει, πνευματική καθοδήγηση. Αλίμονο. Πώς θα βρίσκαμε τον δρόμο για να επιστρέψουμε στον 15ο αιώνα, αν δε μας κρατούσαν το φανάρι οι ρασοφόροι;

Όταν πια σβήνουν τα φώτα, οι παπάδες ανοίγουν την ιερή σαμπάνια, τσουγκρίζουν στην υγεία της ορθόδοξης ορθότητας και πανηγυρίζουν τον καθολικό τους θρίαμβό. Η παντοδύναμη και πάμπλουτη Εκκλησία είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Πηγή: Νίκος Παπαδιγιάννης – “Κουτί της Πανδωρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *