Η υπόθεση Ζαρούλια και τα παραμύθια του «Μωυσέως»

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 7 Οκτωβρίου, η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να είναι η ελάχιστη δικαίωση για τα θύματα των νεοναζί, αλλά και μια κάθαρση και μια λύτρωση για την ελληνική δημοκρατία  από το βαθύ τραύμα που άνοιξε, όταν οι φασίστες της «Χρυσής Αυγής» απέκτησαν κοινωνική επιρροή μπαίνοντας, τελικά, στη Βουλή.

Μέχρι να φτάσουμε στη δικαστική απόφαση, χύθηκε αίμα και σηκώθηκαν τεράστια κύματα βίας, μίσους, εξευτελισμού της δημοκρατίας και του πολιτισμού σε ένα περιβάλλον τρομακτικής ασυλίας των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Ανάμεσά τους η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του αρχηγού της, του Ν. Μιχαλολιάκου.

Ο διορισμός της από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ως μετακλητής υπαλλήλου, ακόμη κι αν η απόφαση ανακλήθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, είναι ένα πολιτικό γεγονός μεγάλης σημασίας.

Ο μειλίχιος στο ύφος, τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας, προφανώς αδυνατώντας να αντιληφθεί το βάρος της απόφασής του, επιχείρησε αρχικά να υποβαθμίσει την υπόθεση επικαλούμενος τον κανονισμό της Βουλής, βάσει του οποίου, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Όμως λίγο αργότερα και καθώς το θέμα έπαιρνε διαστάσεις, ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει πως η Ελένη Ζαρούλια δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία, ούτε θα εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων. Δήλωσε ακόμη πως ο Κανονισμός θα τροποποιηθεί μετά την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου.

Το ζήτημα όμως στην παρούσα φάση δεν είναι ο κανονισμός, τον οποίο παρεμπιπτόντως διαχρονικά δεν έχει αλλάξει καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα και ο οποίος παρατάθηκε και για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Έτσι κι αλλιώς η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για θεσμικές λύςεις, αλλά μόνο για τη δημιουργία μιας «μυθολογίας» γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε και πάλι να παρεμβαίνει ως ο «από μηχανής Θεός» σε μια τραγωδία που ανέβασε η ίδια η κυβέρνησή του. Τα ίδια ΜΜΕ που παρουσίασαν αρχικά σαν θέμα ρουτίνας την τακτοποίηση της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου λίγες μέρες πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, λίγες ώρες αργότερα συγκλονίστηκαν από την παρέμβαση του πρωθυπουργού που προστάτευσε την τιμή του κοινοβουλευτισμού.

Όμως τελικά και παρά το νέο σόου, μαζί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, το κόμμα και την κυβέρνησή του, εκτίθενται και όλοι όσοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν ότι ο Παύλος Φύσσας δέχθηκε μια ακόμη μαχαιριά, από τα «καθαρά χέρια» του κορυφαίου θεσμικού παράγοντα, λίγο πριν εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. 

Πέρα από τα παραμύθια του «Μωυσέως», η πραγματικότητα είναι πως η ανάκληση του διορισμού Ζαρούλια οφείλεται στην υγιή αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών και πως ένα σημαντικό κομμάτι της ΝΔ κοίταζε και συνεχίζει να κοιτάζει στην ακροδεξιά, στέλνοντας σήματα φιλίας. Και σε κάθε περίπτωση η υποκατάσταση της πολιτικής από την επικοινωνία, με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *