Ο Αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός αγώνας

Κάλεσμα για την δίκη της ΧΑ

Για το εργατικό κίνημα, για την οργανωμένη εργατική τάξη στις πόλεις, για τον αγροτικό κόσμο σε όλη τη χώρα, για τους προοδευτικούς ανθρώπους και κάθε βιοπαλαιστή, ντόπιο ή μετανάστη, για την προλεταριακή νεολαία μία είναι η απόφαση χωρίς «ναι μεν, αλλά»: η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του Κεφαλαίου.

Έτσι θα την αντιμετωπίζει και πάντα θα την πολεμά ο κόσμος της βιοπάλης και του μόχθου, που δεν έχει να χωρίσει τίποτε με κανέναν μετανάστη εργάτη. Οι χρυσαυγίτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, τους εφοπληστές και βιομηχάνους και υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα της μικρής ιδιοκτησίας –όχι φυσικά από τα μονοπώλια– μα τρομοκρατώντας τους πολυεθνικούς εργάτες.

Η ακροδεξιά του κεφαλαίου, ό,τι όνομα κι αν πάρει, πάντα θα είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλισμού και θα υπερασπίζει τα οικονομικά συμφέροντα των καπιταλιστών. Οι καπιταλιστές από την άλλη θα τη χρησιμοποιούν ως εφεδρεία σε στιγμές όξυνσης της ταξικής πάλης. Το ζήσαμε την περίοδο των μνημονίων, όταν η εργατική τάξη και ο λαός μας αντιστεκόταν στη λαίλαπα και τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής χτυπούσαν το ταξικό κίνημα. Ο Παύλος Φύσσας, ο Σαχζάτ Λουκμάν και δεκάδες άλλοι είναι οι νεκροί της τάξης μας, την οποία τα τσιράκια του κεφαλαίου έχουν μόνιμα στο στόχαστρο.

Για μας ως κομμουνιστές εργάτες και εργάτριες, ως αντιφασίστες και αντιφασίστριες, ως υπερασπιστές του προλεταριακού διεθνισμού, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός αγώνας, αναπόσπαστος από την αντικαπιταλιστική πάλη.

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Όλες και όλοι στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

περιοδικό Βίδα (Γ’ περίοδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *