Εικόνες …

Χημικά που προκαλούν ασφυξία, αύρες που πετάνε νερό, στοίβαγμα σε κλούβες και σε αστυνομικούς κλοιούς διαδηλωτών που μέχρι πριν τηρούσαν μέτρα ασφαλείας και αποστάσεις.

Αστυνομικοί χωρίς μέτρα ασφαλείας, τόσο υπεράριθμοι και στρυμωγμένοι που ακόμα και το συνδικαλιστικό τους όργανο βγάζει ανακοίνωση που κράζει την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Απαγόρευση συναθροίσεων αυστηρότερη από αυτήν της χούντας, που δίνει αφορμή ακόμα και στην ΕΕ (εδώ γελάμε) να την πει στο ελληνικό κράτος για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόσχημα την επιδημία.

Κλίσεις για απολογία επειδή έγραψες στο facebook ότι θες να κατέβεις στην πορεία.

Συλλήψεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μοίραζαν προκηρύξεις για την πορεία του πολυτεχνείου με την κατηγορία της προτροπής σε εξέγερση.

Ξύλο, συλλήψεις και εκατοντάδες πρόστιμα σε μέλη του ΚΚΕ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχίας.

Πρόστιμο σε μια κυριά που κατέβηκε μόνη της να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.

Πρόστιμο σε φοιτητή που πήγαινε από την εστία 1 στη λέσχη της εστίας 2 για να φάει, και απλά αναλογιστείτε τι σημαίνουν 300 κερατιάτικα για κάποιον που μένει στα δωμάτια 3 επί 2 των εστιών.

Προσλήψεις και πάλι προσλήψεις αστυνομικών, αγορά οχημάτων και εκατομμύρια στα κανάλια ενώ “δε φτάνουν οι ΜΕΘ”, “δεν επιδείξατε ατομική ευθύνη και τώρα αρρωσταίνετε” και “Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία”

Η αστυνομία αρπάζει φοιτητή στην είσοδο του σπιτιού του, στέλνει τη μάνα του και τον πατέρα του στο νοσοκομείο, ενώ βγάζει εντολή σύλληψης και του πατέρα, που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με έμφραγμα.

Ο Χρυσοχοΐδης που είχε βαρεθεί να διαβάσει το μνημόνιο που ψήφιζε, τώρα μας δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ πως θα ήθελε αυτό να συνεχιστεί κάθε χρόνο, με επιδημία η χωρίς

Και μέσα σε όλα αυτά, οι εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες, που δηλώνουν πως “δεν υπάρχει κωρονοιός”, “κλείσανε τους Έλληνες μέσα για να αλωνίζουν οι λαθρομετανάστες” “Δε θα. μας πάρουν τις εκκλησίες” “Ξυπνήστε πρόβατα, μπεεε” σιωπούν εκκωφαντικά σήμερα.

Από την άλλη, ακούω και διαβάζω:

“Καλά της κάνανε, ο νόμος είναι νόμος, δεν μπορεί να κάνει βόλτα για να καταθέτει λουλούδια τώρα που έχουμε καραντίνα”

“Δεν είδα να κάνατε τα ίδια για την 28 που δεν γίναν παρελάσεις”

“Πήγαν να διαδηλώσουν παράνομα εν μέσω καραντίνας, εμείς δηλαδή που στέλνουμε εσ εμ ες και είμαστε κλεισμένοι μέσα μαλάκες είμαστε;”

“Πήγαν τα κόμματα να διαδηλώσουν γιατί κάνουν επαναστατική γυμναστική και θα μας αρρωστήσουν όλους”

“Εγώ δεν θα κατέβω γιατί δε μου αρέσει η αισθητική των διαδηλώσεων, ιου, θα ήθελα κάτι καινούριο που να με εκφράζει οπότε κάθομαι και νιώθω έξυπνος γράφοντας σκατόψυχες ειρωνείες στo facebook.”

Δεν ξέρω αν είναι άγνοια, πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ του Κούλη η απλή χαμέρπεια, φόβος και κακομοιριά, αλλά σίγουρα πολλοί θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρουν στοιχειωδώς πότε να το βουλώνουνε.

Πηγή: Aizu Zarx – f./b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *