Η χαρά της πρεσβείας η έρευνα εναντίον των ηγετών της Αριστεράς

Μέχρι την Μιχαλακοπούλου πρέπει να ακούστηκαν οι επευφημίες χαράς των Αμερικανών από την πρεσβεία στο άκουσμα ότι τελικά έπιασε τόπο η καταγγελία του πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, εναντίον της πορείας για το Πολυτεχνείο. Η καταγγελία αφορούσε την παρουσία των πολιτικών αρχηγών της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25) στις πορείες για το Πολυτεχνείο. Βάσει αυτής της καταγγελίας η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή στην Κρατική Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για το κατά πόσο διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η εισαγγελική έρευνα για την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη στην πορεία του Πολυτεχνείου είναι κάτι πρωτοφανές και ανήκουστο για τα μεταπολιτευτικά χρονικά. Κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το κλίμα τρομοκρατίας και διώξεων που επιβάλλει η κυβέρνηση επιχειρώντας να ακυρώσει την κοινωνική διαμαρτυρία και να βάλει τη χώρα σε γύψο ώστε να πάψουν οι αντιδράσεις για την κατάρρευση του συστήματος υγείας και να περάσουν ανεμπόδιστα αντιλαϊκοί νόμοι, όπως το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Το όργιο αστυνομικής βίας στις 17 Νοεμβρίου με αναίτιους ξυλοδαρμούς πολιτών είναι ενδεικτικό στοιχείο του αυταρχικού πολιτικού κλίματος που θέλουν να επιβάλλουν στη χώρα. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης με τις πράξεις του εξελίσσεται αντικειμενικά σε μακρύ χέρι και «λαγός» όχι μόνο της κυβέρνησης και του Μιχ. Χρυσοχοΐδη αλλά και της αμερικανικής πρεσβείας.

Η καταγγελία εναντίον των επικεφαλής της Αριστεράς που κανένας σοβαρός πολιτικός δεν θα έκανε συνεχίζει το έργο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο παρασημοφορημένος από το FBI υπουργός Δημόσιας Τάξης την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπέστη μιαν ακόμη συντριπτική πολιτική ήττα: Το ΦΕΚ που εξέδωσε στις 14 Νοεμβρίου ο αρχηγός της αστυνομίας, αναστέλλοντας το άρθρο του συντάγματος που επιτρέπει τις συναθροίσεις, ακυρώθηκε στην πράξη. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αμερικανικής πρεσβείας έπεσαν στο κενό μπροστά τόσο στην αποφασιστικότητα χιλιάδων διαδηλωτών να τιμήσουν το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα, όσο και στην αποφασιστικότητα τους να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Κι ενώ κυβέρνηση και πρεσβεία κατάπιναν  την ήττα τους έρχεται το αίτημα εφαρμογής των ποινών που προέβλεπε το κατάπτυστο ΦΕΚ ζητώντας τη δίωξη των ηγετών της Αριστεράς.

Η έρευνα είναι προφανές ότι δεν αφορά την πανδημία και τους κινδύνους που προκύπτουν από το συγχρωτισμό. Αν Χρυσοχοΐδης, Μητσοτάκης, Μπογδάνος, Κρανιδιώτης και λοιπός παλαιοδεξιός και νεοδεξιός συρφετός ενδιαφέρονταν για την πανδημία δεν θα άφηναν τόσους χιλιάδες αστυφύλακες εκτεθειμένους στον κορονοϊό την ημέρα του Πολυτεχνείου, όπως κατήγγειλαν ακόμη κι ενώσεις αστυνομικών. Αυτό που τους νοιάζει είναι να απαγορευτεί η πορεία του Πολυτεχνείου μια για πάντα και χρησιμοποιούν την πανδημία ως πρόσχημα, όταν όλα τ’ άλλα μέσα έχουν αποτύχει: από την ηθική απαξίωσή του ως μια υπόθεση ρουτίνας, μέχρι τη συκοφάντηση του Πολυτεχνείου, υποστηρίζοντας για παράδειγμα ότι η εξέγερση έφερε την κατοχή της Κύπρου έτσι ώστε να αθωώσουν τη χούντα των συνταγματαρχών για το πραξικόπημα του Σαμψών κατά του Μακαρίου. Από την ίδια ακροδεξιά φαρέτρα προέρχεται και το επιχείρημα ότι το Πολυτεχνείο έφταιξε για τις απηνείς διώξεις που ακολούθησαν και την σκλήρυνση του χουντικού καθεστώτος την επαύριο της 17ης Νοεμβρίου. Αν είναι έτσι κακώς έγινε η ένοπλη πάλη ακόμη και κατά των Γερμανών μιας και κάθε πράξη αντίστασης την ακολουθούσε μια βάναυση πράξη τιμωρίας: Από τη σφαγή των Καλαβρύτων και του Διστόμου μέχρι την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Για την αμερικανική πρεσβεία ο εορτασμός της ημέρας του Πολυτεχνείου και κατ’ επέκταση ο εδραιωμένος αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα αποτελούν αγκάθι στο πλευρό της. Κι επίσης ένδειξη αδυναμίας όχι μόνο του κάθε αμερικάνου πρέσβη αλλά και του πολιτικού τους προσωπικού στην Ελλάδα το οποίο κάθε φορά που προσπαθεί να απαγορεύσει την πορεία τρώει ακόμη μία σφαλιάρα!

Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης – kommon

Μία απάντηση στο “Η χαρά της πρεσβείας η έρευνα εναντίον των ηγετών της Αριστεράς”

  1. Η “Βουβή Οργή” Να Εκφραστεί…
    ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

    Οι “απερίγραπτες” δηλώσεις των κυβερνητικών μαζί με τον αυταρχισμό τους δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, ΤΩΡΑ είναι αναγκαία η συμμαχία των δυνάμεων της Αριστεράς για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζομένης πλειονότητας. Όλα θα κριθούν όμως στο ΔΡΟΜΟ, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να μετατρέψουμε την δυσαρέσκεια και την “βουβή οργή” σε αντίσταση και ανατροπή της δεξιάς πολιτικής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *