Στις διαδηλώσεις με …φόλες


Όταν προδημοσιεύτηκε η είδηση ότι η αστυνομία πρόκειται να προμηθευτεί εκατοντάδες σκύλους που θα βοηθούν τους μπάτσους στα «αστυνομικά καθήκοντα» τους, ήταν φανερό ότι στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών θα ήταν να ενισχυθεί το οπλοστάσιο τους ενάντια στους διαδηλωτές.

Αυτό γίνετε ξεκάθαρο διαβάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε χτες η κυβέρνηση στην βουλή: «η χρήση αστυνομικών σκύλων επιτρέπεται (…) για τη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων, τη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, καθώς και τη λήψη μέτρων τάξης σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση αστυνομικών σκύλων κατά τις πεζές περιπολίες από ένστολους αστυνομικούς σε δημόσιους χώρους για την καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν επ’ αυτοφώρω κακουργήματα ή πλημμελήματα και ιδίως αυτών που προβαίνουν σε πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Θα μπορεί δηλαδή ο μπάτσος να ισχυριστεί ότι ένας διαδηλωτής τον «εξύβρισε» ή «έδειξε απείθεια σε όργανο» κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και να δώσει «εντολή» στον σκύλο … όρμα του…

Από αύριο λοιπόν όταν πηγαίνουμε σε διαδήλωση θα έχουμε μαζί μας, για κάθε ενδεχόμενο και …φόλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *