Μη μου τον Κούλη τάραττε”….

Η Δημοκρατία λοιπόν φταίει!!! Όχι οι κυβερνώντες. Δεν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ταξική πολιτική της Δεξιάς η οποία όξυνε τις ανισότητες και οδηγεί τη μεσαία τάξη στη φτωχοποίηση.

Διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της πρωτοχρονιάτικης Καθημερινής το άρθρο του Α. Παπαχελά με τίτλο “Η ώρα του στοχασμού γι’ αυτά που έρχονται”. Μεταξύ άλλων αναφέρει: “… Η πανδημία “φώτισε” ακόμα περισσότερο τις ανισότητες, τις αγωνίες της μεσαίας τάξης που δε νιώθει και τόσο … μεσαία αλλά και τη διογκούμενη δυσαρέσκεια για την ικανότητα της Δημοκρατίας να λύνει προβλήματα…”.

Η Δημοκρατία λοιπόν φταίει!!! Όχι οι κυβερνώντες. Δεν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ταξική πολιτική της Δεξιάς η οποία όξυνε τις ανισότητες και οδηγεί τη μεσαία τάξη στη φτωχοποίηση.

Η ικανότητα της Δημοκρατίας να λύνει προβλήματα φταίει!! Δεν είναι η “διογκούμενη δυσαρέσκεια για την ικανότητα της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να λύνει προβλήματα”.

 Άρα:

– Η Δημοκρατία φταίει για την κατάρρευση του ΕΣΥ και όχι η ιδεοληπτική κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση.

– Η Δημοκρατία φταίει για τον αυταρχισμό και το αστυνομικό κράτος του ραβδούχου Χρυσοχοΐδη και όχι η ακροδεξιά του “νόμου και τάξης” του Μητσοτάκη.

– Η Δημοκρατία φταίει για την ασυλία των τραπεζιτών στις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους εφοπλιστές, στη διαγραφή δανείων και στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων της διαπλοκής και της διαφθοράς και όχι ο Κήρυκας – Μητσοτάκης που φροντίζει των … “φρονίμων τα παιδιά”.  

– Η Δημοκρατία φταίει για τους αντεργατικούς νόμους, για τον πτωχευτικό κώδικα, για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, για τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, για τις επενδύσεις που χάθηκαν στο δρόμο, και όχι η νεοφιλελεύθερος ιδεολογικός και πολιτικός Αρμαγεδώνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

– Η ικανότητα της Δημοκρατίας φταίει για την “διογκούμενη δυσαρέσκεια” και όχι οι χιλιάδες θάνατοι, τα χιλιάδες λουκέτα των καταστημάτων, η αύξηση της ανεργίας, η αγωνία για την επιβίωση, τα σκόιλ ελικικού, οι μάσκες αλεξίπτωτα, οι βόλτες του ανέμελου πρωθυπουργού.

– Η Δημοκρατία φταίει για τη “διογκούμενη δυσαρέσκεια” και όχι η “αρπακτικότητα” των “αρίστων” του Μητσοτάκη. Όχι μόνο τα “γιούργια στον ταμπλά με τα κουλούρια ” τουτέστιν στο δημόσιο χρήμα, αλλά και τα γιούργια στον ταμπλά με τα εμβόλια!!! Τα δακρύβρεχτα του Μητσοτάκη για τους ήρωες υγειονομικούς αντικαταστάθηκαν εν μία νυκτί από τις σέλφι μετά εμβολιασμού των … σκληρά “δοκιμαζόμενων” υπουργών της ραστώνης έναντι των υγειονομικών της πρώτης γραμμής…

Ο αρθρογράφος γνωρίζει το διαχωρισμό μεταξύ Κυβέρνησης και Δημοκρατίας. Για τη “διογκούμενη δυσαρέσκεια” από την “εγκληματική ανικανότητα” της προηγούμενης κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φωτιάς στο Μάτι μιλούσε τότε η Καθημερινή, και όχι για την… ικανότητα ή μη της Δημοκρατίας!!!

Εμείς εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη διογκούμενη υποκρισία του αρθρογράφου και των υποστηρικτών της Μητσοτακειάδας οι οποίοι ακολουθούν το δόγμα: “Μη μου τον Κούλη τάραττε” … 

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *