Εγκληματικό εκδικητικό σχέδιο σακατέματος -αν όχι θανάτου- του Δημήτρη Κουφοντίνα

Στην πέμπτη βδομάδα σκληρής απεργίας πείνας (μόνο με νερό) εισήλθε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που εξακολουθεί να κρατείται κατάκοιτος σε θάλαμο-κελί του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, υπό 24ωρη νοσηλευτική παρακολούθηση (και αστυνομική φρούρηση, φυσικά).

Και σήμερα, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε καμιά αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης (επίσημη ή μέσω διαρροών). Στον φιλοκυβερνητικό αστικό Τύπο μόνο σκόρπιες αναφορές αρθρογράφων, με το γνωστό δηλητήριο και καμιά νύξη για την κρισιμότητα των στιγμών. Γι’ αυτούς ο Κουφοντίνας είναι κάποιος που… εκβιάζει το κράτος για να… επιλέξει τη φυλακή της αρεσκείας του (δηλαδή, το υπόγειο του Κορυδαλλού, όπου επί 16 χρόνια έψαχνε κάποια γωνιά για να τον δει ο ήλιος κάνα μισάωρο την ημέρα)!

Περιμένουν την κατάρρευση του απεργού πείνας, έχοντας διατάξει (με εισαγγελική διάταξη) τους γιατρούς να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση. Ακόμα όμως κι αν γίνει κάτι τέτοιο, κατά παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής, ο Δ. Κουφοντίνας, μόλις ανακτήσει τις αισθήσεις του, θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε. Τι θα κάνουν τότε; Θα τον καθηλώσουν στο κρεβάτι και θα του χορηγούν παρεντερική σίτιση, όπως κάνουν στα φασιστικά καθεστώτα; ‘Η θα περιμένουν να ξαναχάσει τις αισθήσεις του για να επαναλάβουν το ίδιο;

Ακόμα και πρωτοετής της Ιατρικής γνωρίζει ότι με την επανάληψη ενός κύκλου κατάρρευσης-ανάνηψης-κατάρρευσης, ακόμα κι αν αποφευχθεί ο θάνατος, ο απεργός πείνας οδηγείται με βεβαιότητα σε μη αντιστρεπτή βλάβη σε κάποιο ζωτικό όργανο.

Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εφαρμόζει ένα εγκληματικό εκδικητικό σχέδιο. Γι’ αυτό και περιμένουμε να πυκνώσουν οι φωνές που θα απαιτήσουν να σταματήσει ο βασανισμός του Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν περιμένουμε να το κάνουν αυτό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που σιωπούν μπροστά στην τρομο-υστερία που καλλιεργούν η κυβέρνηση και ο φιλικός της Τύπος, θα περιμέναμε όμως από το λεγόμενο πνευματικό κόσμο, που ομνύει στον ανθρωπισμό και στο κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βασίλη Βασιλικού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή θα διακηρύξει σαν τη Θάτσερ ότι ο Κουφοντίνας «αποφάσισε μόνος του να θέσει τέρμα στη ζωή του» ή πρέπει να ικανοποιήσει άμεσα το δίκαιο και νόμιμα αίτημα του απεργού πείνας, προτού αυτός πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

Τη φωνή του με τους 100 συναδέλφους του πανεπιστημιακούς ενώνει και ο γνωστός γάλλος διανοούμενος και πανεπιστημιακός Ετιέν Μπαλιμπάρ. Η δήλωσή του (την πήραμε από το thepressproject.gr) είναι η εξής:

«Από τις 8 Ιανουαρίου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, ζητώντας να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του –ιδιαίτερα επιβαρυμένη από προηγούμενες απεργίες πείνας, καθώς και από την ηλικία του–, επιδεινώνεται καθημερινά. Θέλω να προσθέσω τη φωνή μου μαζί με αυτές των ελλήνων συναδέλφων μου, που υπογραμμίζουν ότι η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμερόληπτη και οι νόμοι να ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως των παραβιάσεων που έχουν διαπραχθεί. Χρειάζεται να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των κρατουμένων και πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι σκοπός του σωφρονιστικού συστήματος δεν είναι η εξουθένωση κρατουμένων. Ζητάμε να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού».

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *