Μας γυρίζουν στο παρελθόν, σημαδεύουν το μέλλον

Η μόνη διαφωνία είναι ως προς τη χρονική στιγμή: μας γυρίζει η κυβέρνηση πίσω στο 1936 ή μήπως στη δεκαετία του ’50; Αναβιώνει πρακτικές της Χωροφυλακής επί Μεταξά ή μήπως νοσταλγεί το Σπουδαστικό της Ασφάλειας κατά την προδικτατορική περίοδο και κατά την περίοδο της χούντας; Σε κάθε περίπτωση, γυρίζει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Μέσα σε μία εβδομάδα -από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και χθες- είδαμε επιθέσεις σε διαδηλωτές με «αύρες» και χημικά στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομική έφοδο και κακοποίηση πολιτών σε πάρκο στη Νέα Σμύρνη, εισβολή σε κατάστημα και ξυλοδαρμό πολίτη στο πεζοδρόμιο στην Καλλιθέα, βομβίδες κρότου-λάμψης πάνω σε διαδηλωτές, διεμβολισμό πλήθους από μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Είδαμε ακόμα δολοφονική επίθεση 12-15 αστυνομικών σε άοπλο άνδρα, επίθεση με κρότου-λάμψης σε δημοσιογράφους και χαστούκι αστυνομικού σε γυναίκα ρεπόρτερ, εισβολή των ΜΑΤ και βίαιη εκκένωση της κατάληψης των φοιτητών στο ΑΠΘ, ενώ τα παιδιά είχαν προαναγγείλει τη χθεσινή αποχώρησή τους. Μόνο μέσα σε αυτήν την εβδομάδα η Αστυνομία έκανε 94 προσαγωγές και 48 συλλήψεις!about:blank

Η καταστολή όμως από μόνη της δεν αρκεί για την κυβέρνηση, που γνωρίζει ότι σε πολύ λίγο καιρό, όταν η πανδημία υποχωρήσει, θα αρχίσει να εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής της. Η βαθιά ύφεση, η αυξανόμενη ανεργία, η ένδεια και η απελπισία δεν θα μπορούν να συγκαλυφθούν όσο καλή δουλειά και αν κάνουν τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, όσα non paper και αν αναπαραγάγουν τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια της.

Η κυβέρνηση φοβάται τη λαϊκή οργή και στέλνει μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες, με τα κλομπ στα κεφάλια μας, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα μας στην τηλεοπτική αρένα. Τα στοιχεία του νεαρού που έδωσε σε τηλεοπτικό παράθυρο ο κ. Κυρανάκης επιβεβαιώνουν πως και παρακολουθήσεις γίνονται και φακέλωμα γίνεται και, κυρίως, πως αναβιώνει η εποχή του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων.

Είδαμε όμως και κάτι ακόμα αυτήν την εβδομάδα: τα εξαιρετικά γρήγορα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών, που απάντησαν σε όλες τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες με μαζικές και ειρηνικές συγκεντρώσεις (πριν η Αστυνομία τις αιματοκυλήσει). Αυτός ο γίγαντας λαός είναι ο αστάθμητος παράγοντας που τα κυβερνητικά επιτελεία δεν έχουν προσμετρήσει.

Πηγή: ΕφΣυν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *