Iron Man: Ο άνθρωπος από σίδερο

Ο Μητσοτάκης θα πέσει μέσα σε δάκρυα από τα δακρυγόνα και μέσα στη χλεύη για τα χάλια του ίδιου και της κυβέρνησης του

Η έρευνα που διέταξε το υπουργείο προστασίας του Πολίτη για τα γεγονότα αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, έχει την ίδια εγκυρότητα με την έρευνα που είχε διατάξει η Σαουδαραβική κυβέρνηση για να αποδοθούν ευθύνες για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Εάν πραγματικά είχαν πρόθεση να διερευνηθούν οι ευθύνες της αστυνομίας, θα είχαν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα οι επικεφαλής των ομάδων των αστυνομικών που έδρασαν στη Νέα Σμύρνη. Π.χ της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» που έχει μετατραπεί σε αντιδημοκρατική μάστιγα. Όμως αυτό δεν έγινε και δεν θα μπορούσε να γίνει. Η υπέρμετρη βία από την πλευρά της αστυνομίας είναι πολιτική επιλογή των Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη. Κάθε προπηλακισμός διαδηλωτή, κάθε βίαιη ενέργεια, κάθε αλήτικη συμπεριφορά, φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν έτει 2021 ο Μητσοτάκης, έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται στους πολίτες που αντιδρούν στην πολιτική του, σαν μιάσματα, σαν πολίτες β’ κατηγορίας, σαν να είναι εχθροί του. Προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει. Θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να τιθασεύσει μια νεολαία που όχι μόνο τον αμφισβητεί αλλά τον «φτύνει». Θεωρεί ότι μπορεί να τιθασεύσει τους πολίτες που δεν ενημερώνονται και δεν κατευθύνονται από τα δελτία ειδήσεων των οκτώ και τους μισθοφόρους δημοσιογράφους τους. Όμως η βία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Βγάζει τον κόσμο στους δρόμους, ξυπνά τις συνειδήσεις.

Η εξουσία του είναι γυμνή και αποτυχημένη. Όση βία κι αν επιστρατεύσει, όση βία κι αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να κρύψει την απόλυτη ανικανότητα της κυβέρνησης του. Η κυβέρνηση του έχει χάσει την ηθική νομιμοποίηση της. Σαπίζει μέσα στις μίζες των απευθείας αναθέσεων, στους εκτός σειράς εμβολιασμούς των ημετέρων, στην άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ, στην έλλειψη ΜΕΘ. Όσο κι αν ουρλιάζει ο Άδωνης Γεωργιάδης ότι o ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τις διαδηλώσεις ως βιολογικό όπλο για την διάδοση του κορονοϊού, το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται ακόμα πιο γελοίος απ’όσο είναι.

Όλοι αυτοί οι ένστολοι τραμπούκοι που χτυπάν και ξευτιλίζουν τον κόσμο, έχουν ονοματεπώνυμο. Όταν στην θέση της σημερινής ακροδεξιάς κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρθει μια δημοκρατική κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Και εφόσον προκύψουν ευθύνες, κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να αποταχθούν. Αυτή είναι η άμυνα της δημοκρατίας απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται πάντα ως κάποιος άλλος που θα μας σώσει. Τελευταία παρουσιάζεται ως Iron Man. Ο άνθρωπος από σίδερο. Όμως ο Iron Man είναι ανύπαρκτος. Όλοι το βλέπουν. Το κράξιμο που τρώει στα social media σαρώνει όλα τα ευρωπαϊκά ρεκόρ. Ο Μητσοτάκης θα πέσει μέσα σε δάκρυα από τα δακρυγόνα και μέσα στη χλεύη για τα χάλια του ίδιου και της κυβέρνησής του. Θα παρασύρει μαζί του όλο το διεφθαρμένο επιχειρηματικό και μιντιακό σύστημα που τον ανέδειξε και με νύχια και με δόντια συνεχίζει να τον στηρίζει. Και να αυτοξεφτιλίζεται.

Θα είναι η εκδίκηση όλων αυτών που δεν ανέχονται να τους κλέβουν τη ζωή και από πάνω να τους κοροϊδεύουν, να τους προσβάλουν, να τους δέρνουν και να μην τους σέβονται.

Πηγή: Ορέστης Μεταξάς – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *