Οι ψευτράκοι έρχονται και παρέρχονται, το σύστημα μένει

Ολόκληρο το 2020 τα λιβανιστήρια διαγωνίζονταν στο ποιος θα αποδώσει τον πιο τιμητικό τίτλο στον Κούλη. Τον αποκάλεσαν Τσόρτσιλ («Ακούγοντας το τελευταίο διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού, μου ήρθε στο μυαλό η ιστορική ομιλία του Γουίνστον Τσόρτσιλ, στις 13 Μαΐου του 1940», protagon.gr, 18.3.2020, «Με συνταγή Τσόρτσιλ»).

Τον αποκάλεσαν Μωυσή («O Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας», liberal.gr, 6.4.2020, «Ο κορονοϊός μηδενίζει το κοντέρ και μας ξαναβάζει στο παιγνίδι!»). Toν βρήκαν ανώτερο από τον μυθικό Ηρακλή («Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε δοκιμασίες που θα φόβιζαν ακόμα και τον ήρωα της μυθολογίας Ηρακλή», fortunegreece.com, 28.5.2020). Ξεπερνώντας… αναστολές, τον αποκάλεσαν ακόμα και Ελβις («Eυτυχώς υπάρχει το Politico, που έρχεται να διορθώσει τη ζημιά ανακηρύσσοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη “Ελβις της ΕΕ“, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ίσως ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που θα εμβολιαστεί κατά της Covid-19, όπως είχε κάνει ο πρώην βασιλιάς της ροκ το 1956 με την πολιομυελίτιδα», in.gr, 24.12.2020).

Πρόσφατα, στην επέτειο των γενεθλίων του, ο γιος του τον αποκάλεσε «Iron Man», παραπέμποντας στο «Iron Lady» που συνόδευε τη Θάτσερ. Ο υιός Μητσοτάκης, που προφανώς εκπαιδεύεται για διάδοχος του μπαμπά (ενδεχομένως αφού προηγηθεί ο εξάδελφός του, γιος της θείας), ίσως αγνοεί το οικτρό τέλος της «Iron Lady», με τα πανηγύρια που στήθηκαν σε παμπ και πλατείες ολόκληρης της Βρετανίας, μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατός της (γεγονός πρωτοφανές στη βρετανική Ιστορία). Ισως και να μην το αγνοεί, αλλά να σκέφτεται με τον τρόπο που σκεφτόταν ο παππούς του (κάνε αυτό που θέλεις κι ας σε βρίζει όλος ο κόσμος «Μητσοτάκη κάθαρμα»).

Εμείς πάλι δε βλέπουμε παρά έναν ψευτράκο που ούτε τα ψέματα δεν μπορεί να πει με πειστικό τρόπο. Ποντάρει μόνο στην ασυλία που του προσφέρει το μιντιακό σύστημα. Στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή, για παράδειγμα, στις 12 του Μάρτη, εμφανίστηκε σαν να ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τον αναίτιο άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από μπάτσους στη Νέα Σμύρνη. Είπε συγκεκριμένα: «Από την μια πλευρά έχει την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός αστυνομικού απέναντι σε έναν νεαρό την περασμένη Κυριακή. Μια συμπεριφορά η οποία ήδη ερευνάται από την υπηρεσία, από τον Συνήγορο του Πολίτη και από την Δικαιοσύνη. Με τον ίδιο τον αστυνομικό να έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. (…) Το καταδικάζω απερίφραστα. Δεν θεωρώ ότι έχει καμία θέση στην καθημερινότητά μας. Το καταδικάζω ανεξάρτητα από το τι το προκάλεσε και χωρίς να εξετάζω τι προηγήθηκε και τι το ακολούθησε».

Ολος ο κόσμος, όμως, θυμάται τι προηγήθηκε: διαρροή του υπουργείου Μπάτσων και Καταστολής στο ΑΠΕ, ότι δήθεν οι μπάτσοι είχαν δεχτεί επίθεση από 30 άτομα. Μετά επίσημη ανακοίνωση της μπατσαρίας με τον ίδιο ισχυρισμό, που αποδείχτηκε παντελώς ψευδής. Μετά το περιβόητο non paper της ΝΔ, που έδινε γραμμή: «οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση και ο ξυλοφορτωθείς είναι αντιεξουσιαστής, ονομάζεται έτσι, ανήκει στην τάδε οργάνωση και έχει συλληφθεί σε δράση αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα». Δεν ήταν μόνον ο Κυρανάκης. Αυτός δέχτηκε τα περισσότερα πυρά, γιατί σαν κοινός ρουφιάνος βγήκε και έδωσε το όνομα του ανθρώπου (το οποίο, βέβαια, αναφερόταν στο non paper της ΝΔ). Ηταν και ο Βορίδης. Ηταν και ο Γεραπετρίτης, ο εκ δεξιών του Κούλη στο Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης και οι άνθρωποί του κατάλαβαν τι τρέχει μόνον όταν είδαν ότι ακόμα και οι δικοί τους δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν αυτή τη γραμμή. Οταν είδαν ότι τους άδειασε ακόμα και ο Αλιβιζάτος, συνειδητοποίησαν ότι δεν τους βγαίνει με τίποτα. Τότε ανακοινώθηκε η διαθεσιμότητα του μπάτσου, εγκαταλείφθηκαν τα περί προηγηθείσας επίθεσης και κλήθηκε στο Μαξίμου ο πάντα πρόθυμος να λειτουργήσει ως «πλυντήριο» Αλιβιζάτος. Το ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ άρχισε να πλασάρει το καινούργιο παραμύθι δε σημαίνει ότι το έχαψε και ο κόσμος.

Oι αστοί πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Πλέον εξέλιπαν ανάμεσά τους οι μακρόβιοι. Είναι αναλώσιμοι, όπως προσφυώς είχε πει πριν από πολλά χρόνια ο Πάγκαλος. Το σύστημα, όμως, μένει.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *