Πάτρα: Από την καταδίκη στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής μια «εθνική επέτειος» δρόμος

Όταν τον Οκτώβρη του 2020 η δίκη της Χρυσής Αυγής έφτανε στο τέλος της, παρακολουθήσαμε την πλειοψηφία των φορέων αλλά και του δημοσιογραφικού κόσμου να συστρατεύεται με την κοινωνία και να καταδικάζει τη δράση της οργάνωσης. Πολλοί από αυτούς μάλιστα είχαν ξεχάσει το «ξέπλυμα» που της πρόσφεραν τα προηγούμενα χρόνια, όταν μέσω σοβαρών αλλά και life style άρθρων, της δημιουργούσαν το κοινωνικό προφίλ που χρειαζόταν για να φτάσει  στη βουλή, και έσπευσαν στο τέλος της δίκης να αποδείξουν πως δεν είχαν καμία σχέση με αυτό το ξέπλυμα.

Αλήθεια, έχουν καταλάβει τη βοήθεια που προσέφεραν  στη Χρυσή Αυγή; Θυμούνται καθόλου πως ξεκίνησε η ιστορία της και η προσπάθεια κοινωνικής νομιμοποίησής της μέσα από Δημοτικά Συμβούλια, κανάλια, εφημερίδες;

Σήμερα, 25 Μαρτίου 2021, πέντε μήνες μόλις μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής το σύνολο σχεδόν των ειδησιογραφικών σελίδων της Πάτρας παρουσιάζει φωτογραφίες από την εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Άγημα Καρατζάς» στην πλατεία Ομονοίας, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε πως παρών στην εκδήλωση ήταν και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πάτρας «Σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς. Το thebest.gr φιλοξένησε μάλιστα και συνέντευξη από τον επικεφαλής του «Αγήματος Καρατζάς», δικηγόρο Βασίλη Κόκκαλη.

Από τη συνέντευξη του Βασίλη Kόκκαλη στο thebest.gr


Επειδή όμως στην Πάτρα κάποιοι έχουμε, ή επιμένουμε να έχουμε  καλή μνήμη, να συμπληρώσουμε πως ο Δικηγόρος Βασίλης Κόκκαλης ήταν ένα από τα επιφανή μέλη της Χρυσής Αυγής. Έχει εμφανιστεί στο μπαλκόνι των γραφείων της στην Πάτρα δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη και από κάτω μέλη της οργάνωσης φώναζαν «θα επιστρέψουμε και η γη θα τρέμει».

Ο Βασίλης Κόκκαλης συμμετείχε επίσης, στο πλευρό του στελέχους της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, σε δίκη κατά του Κώστα Πελετίδη για την μη παραχώρηση χώρων και γενικότερη την μη διευκόλυνση δράσης της Χρυσής Αυγής, από τον Δήμο Πατρέων.


«Ο επόμενος στόχος μας είναι η έμπνευση των μικρών παιδιών. Η εικόνα ενός αυθεντικού οπτικά πολεμιστή, είναι ένα όμορφο και ηρωικό θέαμα σε ένα παιδί και μπορεί εύκολα να το εμπνεύσει να μάθει την Ιστορία του τόπου του και να τη διατηρήσει στο μέλλον», διαβάσαμε στη συνέντευξη του Βασίλη Κόκκαλη στο thebest.gr πλασάροντας το πατριωτικό life style του «Αγήματος Καρατζάς» με τις εθνικές φορεσιές, ανατριχιάζοντας στο άκουσμα της φράσης «Η εικόνα ενός αυθεντικού οπτικά πολεμιστή» να βγαίνει από το στόμα ενός μέλους της Χρυσής Αυγής.

Όσο και αν έχει καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή, ο κίνδυνος αναβίωσης των ιδεών της παραμένει. Όσοι ακόμη συμμετέχουν στη συγκάλυψη της ρητορικής της, μέσα από  εθνικοπατριωτικές φιέστες αλλά και στο ξέπλυμα των μελών της μέσα από άρθρα, συνεντεύξεις και φωτογραφίες να θυμούνται πως είναι υπόλογοι σε μια κοινωνία που έχει καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή αλλά και τη δράση της.

Πηγή: Βασίλης Πέττας – Τέταρτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *