Mάθανε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε κι οι Κορεάτες…

Τόση ξεφτίλα πια! Πήρε ο πρέσβης της Νότιας Κορέας ένα πακέτο μάσκες, τις έκανε δωρεά στο ελληνικό κράτος και εξασφάλισε συνάντηση με τον Χαρδαλιά και δωρεάν διαφήμιση της χώρας του ως μεγάλου ευεργέτη!

«Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Soosuk Lim για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία, ενώ επεσήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας» (η έμφαση στο Δελτίο Τύπου της Πολιτικής Προστασίας). Σε τι συνίσταται η «ευγενική πρωτοβουλία»; Στη «δωρεά 5.000 μασκών προστασίας από τον κορωνοϊό στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχής της Ελασσόνας».

Κόστος; Το πολύ ένα πεντακοσάρικο. Κατ’ αναλογίαν, όπως παίρνει κάποιος ένα καλάθι με κρασιά και πάει επίσκεψη σε φιλική οικογένεια.

Πέρα από την ξεφτίλα, είχε και μια άλλη προκλητική πλευρά η συνάντηση, καθώς ο Χαρδαλιάς «τόνισε ότι και οι δύο χώρες κράτησαν την ίδια στάση έναντι της πανδημίας, αντιμετωπίζοντας την πρωτοφανή αυτή απειλή με αποφασιστικότητα»! Είναι αυτό που λέμε «καμία σχέση», καθώς η Νότια Κορέα, όπως και άλλες χώρες της ΝΑ Ασίας, χάρη και στην εμπειρία που είχαν από την επιδημία του SARS τo 2003, έκαναν εξαρχής εκτεταμένο τέστινγκ, πολύ αυστηρή ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων και των επαφών τους, με αποτέλεσμα να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό την πανδημία. Ενώ η χώρα μας ακόμα καταγράφει εκατόμβες νεκρών.

Και βέβαια, ο κορεάτης πρέσβης Soosuk Lim, δεν είχε κανένα πρόβλημα, αφού «εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές», να εκφράσει και το… «θαυμασμό του για το έργο που έχει επιτελέσει η Πολιτική Προστασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Από μέσα του, βέβαια, σίγουρα γελούσε, αλλά έτσι ασκείται η διπλωματία. Ειδικά όταν κοστίζει τόσο φτηνά.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *