Πιάσε μια Μαρφίν από το ράφι της ΓΑΔΑ

Αν είχε λίγο χιούμορ ο Χρυσοχοϊδης, θα έλεγε ότι η ΕΛ.ΑΣ παραχώρησε φρουρά με εννιά περιπολικά και 14 αστυνομικούς  στον Μένιο Φουρθιώτη, γιατί δεν ήξερε τι να τους κάνει τους χιλιάδες αστυνομικούς που προσέλαβε εν μέσω πανδημίας.

Αντ’ αυτού, η ΕΛ.ΑΣ διέψευσε την είδηση αρχικά και μετά … με εντολή Χρυσοχοϊδη, απέσυρε τη φρουρά από τον παρουσιαστή της trash tv. Η φρουρά που «δεν υπήρχε» αλλά αποσύρθηκε, είχε παραχωρηθεί για να  προστατεύει τον Μ. Φουρθιώτη από την «17 Νοέμβρη» που επίσης δεν υπάρχει γιατί την είχε εξαρθρώσει ο ίδιος ο υπουργός πριν 20 χρόνια, γεγονός που περιφέρει ως το κορυφαίο παράσημό του.

Την ίδια ώρα που ο λαός πληρώνει με το αίμα του αστυνομικούς για λόγους που δεν υπάρχουν, ο καταδικασμένος φυγάς υπαρχηγός της ΧΑ, υπάρχει κάπου εκεί έξω ελεύθερος γιατί ο κος Χρυσοχοϊδης προφανώς δεν έκρινε σκόπιμο να βάλει 14 αστυνομικούς και 4 περιπολικά να τον φυλούν, αφού δεν κινδύνευε από την «17 Νοέμβρη» που δεν υπάρχει.

Μέσα σε όλο αυτό το σουρεαλιστικό περιβάλλον, ο πανικόβλητος σερίφης, ανοίγει τον «Φάκελο Μαρφίν» κατόπιν λέει «νέων στοιχείων» τα οποία ποιος λογικός άνθρωπος θα εμπιστευτεί, την ώρα που παραμένει φυλακισμένος άνθρωπος για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, του οποίου η αθωότητα έχει αποδειχθεί με βίντεο που καταδεικνύει ότι δεν ήταν καν στον χώρο που έγινε επίθεση στον αστυνομικό τον οποίο κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε.

Όμως η υπόθεση Μαρφίν, είναι η μόνη που «υπάρχει» κατά τη ΝΔ, αφού χτίστηκαν καριέρες πάνω στο αφήγημα της, οπότε το να ξυπνήσει ο σερίφης όποιο φάντασμα μπορεί, για να διασωθεί η κυβέρνηση, είναι στη λογική του Μαξίμου.

Οι πολίτες που γνωρίζουν ότι η «17 Νοέμβρη» δεν υπάρχει, ότι η φρουρά του Φουρθιώτη τελικά υπήρξε προφανώς για άλλους λόγους και ότι η υπόθεση Μαρφίν έκλεισε με καταδίκη τριών στελεχών της εταιρείας, αποκλείεται να χειροκροτήσουν τον σερίφη για την αναμόχλευση της υπόθεσης, την ώρα μάλιστα που έχουν δει κι άλλοι έχουν βιώσει την απίστευτη αστυνομική βία και αυθαιρεσία πολύ πρόσφατα.

Οι πολίτες βλέπουν αυτό που υπάρχει και αυτό που δεν υπάρχει. Υπάρχουν τσαλακωμένες ζωές επαγγελματιών εξαιτίας ενός παράλογα παρατεταμένου lockdown, εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων για την αποφυγή την διασποράς του ιού. Υπάρχουν καθημερινά σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος με αναθέσεις σε ημέτερους χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς στοιχειώδη διαφάνεια. Υπάρχουν νομοσχέδια αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά, αντιδημοκρατικά, που περνούν νύχτα και χωρίς να τα επιβάλλουν οι θεσμοί. Υπάρχουν εγκλήματα που συγκαλύπτονται γιατί αφορούν τα «δικά τους παιδιά», όπως η υπόθεση Λιγνάδη που μας έλεγαν πως «παιδοβιασμοί δεν υπάρχουν».

Υπάρχει πρωτοφανής μονοφωνία στα ΜΜΕ και πρωτοφανής λογοκρισία στα social media. Υπάρχουν παιδιά μαραζωμένα μπροστά στις οθόνες εξαιτίας των μηδενικών μέτρων της υπ. Παιδείας για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Υπάρχουν γονείς σε κατάθλιψη κι άλλοι με ασθενές πλέον νευρικό σύστημα. Υπάρχουν τραύματα στα σώματα συλληφθέντων για εγκλήματα που δεν έπραξαν.

Υπάρχουν πάνω από 100 συμπολίτες μας που παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, γιατί ΜΕΘ δεν υπάρχουν, αλλά ούτε το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ώστε να αποφευχθούν οι θάνατοι ανθρώπων που θα μπορούσαν να σωθούν αν είχε μεριμνήσει η πολιτεία. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν συγγενείς τους από άλλες ασθένειες γιατί η κυβέρνηση προσλάμβανε αστυνομικούς αντί για ιατρικό προσωπικό. Υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές σε απόγνωση που κρατιούνται με το ζόρι άυπνοι από τις διπλοβάρδιες.

Γι’αυτό ο εθνικός μας σερίφης, πιάνει μια Μαρφίν από το ράφι της ΓΑΔΑ. Γιατί ελπίζει πως μία ακόμα εργαλειοποίηση των τραγικών θυμάτων της, θα κρύψει τα εγκλήματα της κυβέρνησης του και τα έργα και τις ημέρες του ιδίου. Κι αφού υπάρχουν και ΜΜΕ που λένε ότι όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν, θεωρεί πως μπορεί να συνεχίσει να πετάει σανό στο πόπολο.

Μόνο που οι πολίτες βλέπουν τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει, κι αυτό το έχουν αποδείξει με την απόσυρση  της εμπιστοσύνης τους από την ενημέρωση των κυβερνητικών ΜΜΕ.

Πηγή: Φωτεινή Λαμπρίδη: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *