Ο Μητσοτάκης και η χώρα, στο έλεος ενός Φουρθιώτη

Όπως είναι γνωστό, ανασχηματισμούς, καρατομήσεις Υπουργών και σχηματισμούς κυβερνήσεων κάνει ο πρωθυπουργός. Και το ερώτημα είναι: μήπως τις κάνει ο Φουρθιώτης;.

Τα πράγματα είναι απλά, αλλά δεν γίνονται απλούστερα. Ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξή του στο Documento, κατήγγειλε, πως ο «μάνατζερ» Μένιος Φουρθιώτης ή Μαίνανδρος ή Γιώργος  (ή Σουγιάς ή Πεταλούδας ή όπως αλλιώς θα μας προκύψει) μπούκαρε στο γραφείο του με μπράβους, γιατί ως Υπουργός τόλμησε να κλείσει το παραθυράκι μιας κομπίνας του Φουρθιώτη, με την οποία εισέπραττε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το Δημόσιο. Ο Φουρθιώτης τον έβρισε και (κυρίως) τον απείλησε πως θα τον τελειώσει από Υπουργό. Ο Μένιος Φουρθιώτης, τον σημερινό Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ και Υπουργό τότε.

Λίγες μέρες μετά, ο Γιάννης Βρούτσης αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό, ανασχηματισμούς, καρατομήσεις Υπουργών και σχηματισμούς κυβερνήσεων κάνει ο πρωθυπουργός. Και το ερώτημα είναι: μήπως τις κάνει ο Φουρθιώτης;

Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πρωθυπουργός της χώρας, που τον βαραίνει μια μεγάλη κατηγορία ευτελισμού του πολιτικού συστήματος εξαιτίας δηλώσεων του ίδιου του Υπουργού, δεν βγήκε να μας απαντήσει.

Ενώ την Κυριακή καιγόταν ο κόσμος και η ΝΔ, από τη συνέντευξη Βρούτση στο Documento, ο πρωθυπουργός ανέβασε φωτογραφία στο τουίτερ, αγκαλιά με ένα σκυλάκι, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτου ζώου.

 “Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο” έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μπράβο του, αλλά το θέμα είναι οι δίποδοι φίλοι και η ποιότητά τους, που εφάπτονται ανησυχητικά στον ίδιο και την πολιτική του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, ο Σουγιάς και Ξουράφι του τηλεοπτικού trash, ενώ εμπλέκεται σε κομπίνες απόσπασης χρημάτων ακόμη και από το Δημόσιο, αποκτά πολυπληθή και πολυτελή φρούρηση από την Ελληνική Αστυνομία. Όταν η υπόθεση αποκαλύπτεται, η Αστυνομία του Χρυσοχοϊδη, το διαψεύδει. Μέχρι, που για κακή τους τύχη, πέφτουν για μια ακόμη φορά πάνω στο  Documento, που φωτογραφίζει τη φρουρά. Ο Φουρθιώτης δίνει εντολή σύλληψης του φωτορεπόρτερ και στη συνέχεια του γράφοντα και ξεκινά ένα ντόμινο αποκαλύψεων. Ο Χρυσοχοίδης, αφαιρεί τελικώς τη φρουρά που δεν υπήρχε αλλά δε μπορεί να αφαιρέσει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται στον κόσμο.

Ο Μένιος Φουρθιώτης απολαμβάνει προστασίας όχι μόνο αστυνομικής, αλλά και κάποιων στην κυβέρνηση που του δίνουν το δικαίωμα να απειλεί Υπουργούς και απ ό,τι φαίνεται και να τους αποπέμπει κιόλας.

Μια σειρά από ποινικές υποθέσεις του Φουρθιώτη σκαλώνουν και η αστυνομική έρευνα για διάφορες απάτες πίσω από τις οποίες βρίσκεται το όνομά του, σταματά στο όνομα της Γεωργιανής οικιακής βοηθού που εμφανίζεται ως μπροστινή στις εταιρείες που κάνουν την απάτη.

Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι απλά και φυσικά δεν απλουστεύονται περαιτέρω. Είναι όμως και πολύ ενοχοποιητικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετά τις σχέσεις με τον Νίκο Γεωργιάδη και το Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται να συνδέεται, μέσω κατηγοριών από το δικό του στρατόπεδο, με το Μένιο Φουρθιώτη.

Τι συμβαίνει σε μια Δημοκρατία όταν αποκαλύπτονται τέτοια πράγματα; Ο πρωθυπουργός απαντά και δίνει εξηγήσεις. Αντί εξηγήσεων, ο Μητσοτάκης, επέλεξε να χαϊδεύει το σκυλάκι θεωρώντας πως ίσως φανεί συμπαθής. Όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι ένα αδέσποτο της πολιτικής. Είναι ο άνθρωπος που κυβερνά τη χώρα, η οποία μάλιστα καταρρέει και πεθαίνει. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει καμιά εξήγηση στους πολίτες γιατί η διακυβέρνησή του, αντιγράφει σήριαλ για Κολομβιανούς μαφιόζους;

Και αφού έτριψε και χάιδεψε το σκυλάκι, ο Μητσοτάκης, άρχισε τις διαρροές, πως όλα αυτά με το Βρούτση, τα έστησε ο Σαμαράς. Αυτός καθοδήγησε τον πρώην Υπουργό  και τον έριξε να κατασπαράξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα εσωκομματικά του τα γνωρίζει ο Μητσοτάκης καλύτερα από τον καθένα. Αν θεωρεί το Σαμαρά εχθρό και το Βρούτση όργανο, έχει δικαίωμα να το λέει και να το διαρρέει. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μιλάμε ούτε για ένα εσωκομματικό πρόβλημα, ούτε για τις προθέσεις του Βρούτση. Μιλάμε για την πραγματικότητα που διαμορφώνεται μπροστά μας και αφορά τη χώρα.

Εντός και εκτός της ΝΔ, υπάρχει η ίδια ερώτηση: ποιους και με ποιο τρόπο κρατά ο Μένιος Φουρθιώτης, σε τέτοιο βαθμό που να προτιμούν τον εξευτελισμό από τις σαφείς απαντήσεις;

ΥΓ Πραγματική και ουσιαστική λειτουργία της Δημοσιογραφίας και της Δημοκρατίας, είναι να δίνει συνέντευξη ένας υπουργός όπως ο Γιάννης Βρούτσης στο Documento, που του έχει ασκήσει ανελέητη κριτική και να αποκαλύπτει αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε. Καταλάβατε γιατί δεν το θέλουν; Καταλάβατε γιατί κανένα καθεστωτικό Μέσο δεν έχει γράψει  λέξη για τις καταγγελίες Βρούτση;

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Κουτί της Πανδώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *