Αυτή είναι η πλαστή ταυτότητα του Φουρθιώτη που… δεν είδε το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

To documentonews.gr δημοσιοποιεί την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο Μένιος Φουρθιώτης (και με την οποία ζητούσε διαπιστεύσεις) για την οποία όπως αποδείχθηκε είχε ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Μαρία Αντωνιάδου τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει το Documento και όπως είχε προκύψει από τα πρακτικά του Δ.Σ της Ένωσης στην ημερήσια διάταξη της 9ης Φεβρουαρίου υπήρχει θέμα «Ζήτημα Μένιου Φουρθιώτη»

Και όμως το ΔΣ της Ένωσης παρά την πλαστογραφία Δημόσιο Εγγράφου είχε απλά εξουσιοδοτήσει τη νομική σύμβουλο κυρία Χρύσα Σαλαβράκου, ώστε να χειριστεί νομικά την υπόθεση σε συνεργασία με τα υπουργεία και τους νομικούς συμβούλους του κυρίου Φουρθιώτη.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες για να αποφασίσει το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών για να γίνει δημόσια καταγγελία και να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα καθώς και να απευθύνει επιστολή προς όλα τα υπουργεία με την οποία ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο Μ. Φουρθιώτης κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ και με στόχο να περιληφθεί στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς.

Είναι απορίας άξιο και προφανώς σκανδαλώδες να μην υπάρχει άμεση αντίδραση από την Ένωση Συντακτών όταν πρόκειται για πλαστογραφία εγγράφου και παράλληλα προσβολή προς όλους τους δημοσιογράφους αλλά και νόθευση της Ενημέρωσης.

Παραμένει ακόμα το ερώτημα γιατί η τόσο χλιαρή αρχική αντίδραση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ η οποία θεωρητικά υπερασπίζεται τους εργαζόμενους στον κλάδο και υπερασπίζεται τη δημοσιογραφική δεοντολογία και βεβαίως, το νόμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *