Καμαρώστε “διαπρεπείς επιστήμονες” και Πανεπιστημιακούς δασκάλους, γαλάζιες μαριονέτες.

Πριν καιρό μια δημοσιογράφος που παρουσιαζόταν εκδότρια Κυριακάτικης φυλλάδας, η Νανά Παλαιτσάκηομολόγησε χωρίς ξύλο, ότι έκανε στημένα δημοσιεύματα, “μετά από παρότρυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας”. (Προφανώς δεν είναι η μοναδική, αλλά μέρος μιας στρατιάς δημοσιολόγων που παίρνει γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου).
Και αντί η ΕΣΗΕΑ να την διαγράψει από μέλος της και οι συνάδελφοι της να την ξεφωνίσουν, η περίπτωσή της πέρασε στο ντούκου.
Πάμε τώρα σε μια ανάλογη σχετική περίπτωση

Για την έντυπη ακροδεξιά, φιλοχουντική πατσαβούρα, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Δημοκρατία”, είχαμε αναφερθεί σε περασμένη ανάρτηση για το ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι και εδώ και καιρό έχει ανοίξει πολεμικό μέτωπο με το κυβερνητικό κόμμα.

Σήμερα, λοιπόν, η φυλλάδα του Ιωάννη Φιλιππάκη κάνει μια σημαντική αποκάλυψη. Επιβεβαιώνει αυτό που γράφαμε εμείς σε ανύποπτο χρόνο. Οτι, δηλαδή οι επιστήμονες της περιβόητης επιτροπής λοιμωξιολόγων έχουν μετατραπεί σε γαλάζιους παπαγάλους
Την δική μας εκτίμηση την τεκμηριώνει αποκαλύπτοντας τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής απ’ όπου διαπιστώνεται ότι οι στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη Γ. Γεραπετρίτης και Α. Σκέρτσος έδιναν τις εντολές για τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες η επιτροπή έπρεπε να λάβει αποφάσεις. 

Στο κείμενο διαβάζουμε: «με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής, οι επιστήμονες αποφασίζουν επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν».

Από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή και αποδεικνύονται σε στοιχεία, ότι είναι κυβερνητικές μαριονέτες δεν περιμένουμε να έχουν την παραμικρή τσίπα και να απολογηθούν. Οι συνάδελφοι τους όμως και οι επιστημονικές ενώσεις που συμμετέχουν είναι δυνατόν να μείνουν αδιάφορες;

Να αποκαλύπτονται δηλαδή τέτοιες πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις, και να μένουν αδιάφορες;

Στην περίπτωση της Παλαιτσάκη, της ΕΣΗΕΑ και του δημοσιογραφικού σιναφιού δεν περιμέναμε κάτι άλλο.  

Αλλά για τους “διαπρεπείς επιστήμονες” που αποτελούν την επιτροπή, πόσο μάλλον που οι περισσότεροι/ες απ’ αυτούς/ες είναι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ως εκ τούτου εξυπακούεται ότι πρέπει να διδάσκουν στους αυριανούς επιστήμονες ήθος και αξιοπρέπεια, είναι δυνατόν μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη να μην ξεσηκωθεί σάλος;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *