Επιστήμονες: «Ας μην βιαζόμαστε, ο κοροναϊός βλέπει οδικούς χάρτες και γελάει»

«Τα στοιχεία προς το παρόν δείχνουν ότι είμαστε σε πίεση... το ισοζύγιο εξιτηρίων – εισαγωγών είναι σαφώς αρνητικό… είχαμε 3.500 εισαγωγές και 3.000 εξιτήρια, οι διασωληνωμένοι παραμένουν στην περιοχή των 850… ίσως κάποια στατιστικά μοντέλα… δείχνουν ότι στις αρχές του Μαΐου θα έχουμε μία τάση αποκλιμάκωσης, αλλά τώρα βρίσκομαστε σε ένα “πλατό” αρκετά ψηλά», τόνισε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ανέφερε «να μην βιαζόμαστε να φτιάχνουμε οδικούς χάρτες, τους οδικούς χάρτες τους βλέπει ο κορωνοϊός και γελάει… να κάνουμε μία δοκιμή, να ανοίξουμε την εστίαση που έχει μείνει 6 μήνες κλειστή … αλλά να δώσουμε και τον χρόνο που απαιτείται ώστε να δούμε το αποτύπωμα που θα αφήσει στο επιδημιολογικό φορτίο».

Και προσθέτει: «Aς μην βιαζόμαστε να πούμε ότι θα ανοίξουμε τα σχολεία… να είναι υπό την αίρεση ότι θα δούμε αυτό το επιδημιολογικό κύμα να πέφτει».

Από τη μεριά του και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης τόνισε ότι, «η εβδομάδα που έκλεισε (Δευτέρα 12/4 – Κυριακή 18/4), έδειξε πολύ μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αθήνα, που ξεκίνησε την Δευτέρα και κορυφώθηκε το Σάββατο και συνεχίζει… οι μετρήσεις που έχουμε αυτή την εβδομάδα, Δευτέρα 19/4 και Τρίτη 20/4, είναι στα ίδια υψηλά επίπεδα … αυτό δείχνει εκτεταμένη διασπορά, που ξεκίνησε το Σάββατο 10/4 και την Κυριακή 11/4 και πιθανόν να οφείλεται στον ισχυρό συγχρωτισμό που είδαμε σε διάφορες περιοχές της Αττικής».

«Αυτή η κατάσταση είναι πιθανόν… ότι θα οδηγήσει πάλι σε αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών… θα την δούμε αυτή την εβδομάδα και την επόμενη», όπως προέβλεψε.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *