Αυτοεξευτελισμός

Για μια φορά ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πνίγηκε» στις κυβερνητικές πηγές. Σε μια εποχή που όλοι ξέρουμε ότι οτιδήποτε έχει ειπωθεί ή γραφτεί από επίσημα χείλη και χέρια μπορεί σε χρόνο μηδέν να διασταυρωθεί, να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, ο πρωθυπουργός προτίμησε να επικαλεστεί ένα χονδροειδές ψέμα για να μην εμφανιστεί ως θλιβερή ουρά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και φυσικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τη στιγμή που για πρώτη φορά υπάρχει πλέον διεθνώς η παραδοχή ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οφείλει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους λαούς της Γης, πλούσιους ή φτωχούς, καθώς η πανδημία όπως και οι μεταλλάξεις της απειλούν τους πάντες, αλλά και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν όλες οι οικονομίες, επιτέλους αυτό το κατανόησε και ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Θυμήθηκαν λοιπόν οι πηγές του Μαξίμου ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί όχι βέβαια στο αίτημα για άρση της πατέντας, αλλά στο παζάρι της αγοράς της από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Δεν θυμήθηκαν βέβαια τι έλεγε μέσα στη Βουλή ο «άριστος» πρωθυπουργός, κατακεραυνώνοντας με χυδαίους ισχυρισμούς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν διατύπωνε τη θέση που προχθές υιοθέτησε ο Τζο Μπάιντεν, όπως και άλλοι ηγέτες.

Δεν θυμήθηκαν οι πηγές και τα ζοφερά παπαγαλάκια τους στα μέσα ενημέρωσης ούτε την ψηφοφορία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και μετά στο Ευρωκοινοβούλιο (με πρωτοβουλίες της ευρωομάδας της Αριστεράς) όπου οι νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές, πιστοί στις αρχές του νεοφιλελευθερισμού, δεν υπερψήφισαν το αίτημα για άρση της πατέντας των εμβολίων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, με τον αέρα του ηγέτη μιας υπερδύναμης και κυρίως μετά τον τραγικό απολογισμό της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, οδηγήθηκε στη θέση για κατάργηση της πατέντας.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με περισσότερους από 10.000 νεκρούς δεν μπόρεσε τόσο καιρό να κατανοήσει ότι δεν είναι ιδεολογική προδοσία το αίτημα για προστασία της υγείας των πολιτών όλων των λαών σε βάρος των υπερκερδών των φαρμακευτικών πολυεθνικών.

Μόλις όμως το είπε ο Τζο Μπάιντεν υποκλίθηκαν όλοι οι «άριστοι» σφουγγοκωλάριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Πηγή: “ΕφΣυν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *