Πανικόβλητοι οι εγκληματίες αλληλοκατηγορούνται

Είτε κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία είτε σε συνεννόηση με κάποιους συναδέλφους του της περιβόητης επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ο καθηγητής Σύψας τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα και αποκάλυψε τον πανικό που διακατέχει όσους και όσες διαχειρίζονται την πανδημία του κοροναϊού, κυβέρνηση και «ενσωματωμένους» επιστήμονες, που τώρα αλληλοκατηγορούνται, έντρομοι μπροστά στις συνέπειες της εγκληματικής τους πολιτικής. Ταυτόχρονα, πυροδότησε μια αποπροσανατολιστική συζήτηση που μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων και δεν αγγίζει την ουσία.

Ο Ν. Σύψας εμφανίστηκε χτες στο πρωινάδικο του ΟΡΕΝ (μετά από μακρά απουσία από τα τηλεπαράθυρα) και προειδοποίησε για έκρηξη κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο. Προειδοποίησε ακόμη πως όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι να έρθουν νέα οριζόντια μέτρα. Οταν του υπενθύμισαν τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι αποκλείεται νέο lockdown, απάντησε: «Εχουν γίνει πολλές φορές αυτές οι δηλώσεις στο παρελθόν και είδατε τα αποτελέσματα. Καλό είναι να μην γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Ο ιός έχει την δική του ατζέντα».

Τέλος, ο Σύψας κατηγόρησε την κυβέρνηση (χωρίς να την κατονομάζει) ότι διέστρεψε τις αποφάσεις της Επιτροπής για τη χρήση της μάσκας. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση ότι η Επιτροπή έχει δώσει την οδηγία, πετάμε τις μάσκες. Η επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό. Το έχει διευκρινίσει πολύ καλά η κυρία Παπαευαγγέλου. Η επιτροπή κρίνοντας την κατάσταση της χώρας, την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και την μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε όπως πριν. Η μόνη περίπτωση που δεν χρειάζεται είναι όταν περπατάμε στον δρόμο και δεν υπάρχει συνωστισμός. Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας έχουμε το πορτοφόλι, τα κλειδιά και την μάσκα μας. Τώρα, αν για κάποιο λόγο είδαμε τίτλους “πετάμε τις μάσκες”, εγώ δεν το κατανοώ. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος στην κοινωνία. Τεράστιο λάθος. Ποτέ δεν το είπε επιτροπή».

Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός κατάλαβε αμέσως τι πρόκειται να ακολουθήσει. Πετάχτηκε σαν το πορδοβούλωμα για να διαψεύσει τον Σύψα, δηλώνοντας πως «καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής».

Η Πελώνη, από την άλλη, το «γλύκανε», δηλώνοντας ότι «δεν έχουμε απαλλαγεί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας» εκτός από τα σημεία «όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός» και συμπληρώνοντας με νόημα, αναφορικά με το ενδεχόμενο να επανέλθει η καθολική χρήση της μάσκας: «Ολα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα. Δεν έχω κάτι νεότερο αυτή τη στιγμή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ανακοίνωσε πως «ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη “Δέλτα“, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη. Εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του. Και έχει από πάνω και το θράσος να μιλάει για υγειονομικό σαμποτάζ, ο αρχισαμποτέρ που έκανε γλέντια στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, όταν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα που τους είχε επιβάλει».

Η ΝΔ απάντησε κάνοντας λόγο για fake news του ΣΥΡΙΖΑ και το σίριαλ αναμένεται να έχει και άλλα επεισόδια, που θα χτίσουν τείχος… αποπροσανατολισμού μπροστά από τον ελληνικό λαό.

Για να ξεκινήσουμε από τα τελευταία, ακούσατε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να προειδοποιεί ενάντια στη χαλάρωση; Περίμενε πρώτα να βγει κάποιος από τους λοιμωξιολόγους, για να σπεύσει να βγάλει πολιτική υπεραξία σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και μην μας πείτε ότι δε γνώριζε τι θα γίνει. Και επιστήμονες διαθέτει και επαφές με την περιβόητη Επιτροπή. Δεν ήθελε, όμως, να πάει κόντρα στη γενική ευωχία του «ανοίγουμε».

Το ίδιο ισχύει και για τον Σύψα και τους υπόλοιπους (κάτι Βατόπουλους και σία), που προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες. Αυτοί είχαν φτάσει στο σημείο να συνεδριάζουν με την παρουσία του… δικηγόρου Γεραπετρίτη, που μετέφερε τη γραμμή της κυβέρνησης μέτρο προς μέτρο κι αυτοί σήκωναν τα χεράκια και ψήφιζαν. Ο Σύψας μνημόνευσε την Παπαευαγγέλου, η οποία μόλις την 1η Ιούλη δήλωσε: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι από πολλούς ελήφθη ένα εντελώς λάθος μήνυμα, ότι εισηγηθήκαμε “πετάξτε τις μάσκες“».

Ε, δε θα δεχτούμε να μας δουλεύουν ο κάθε Σύψας και η κάθε Παπαευαγγέλου, παίζοντας με τις λέξεις. Ποια είναι τα μηνύματα που περνούσαν ολόκληρο τον Μάη και ολόκληρο τον Ιούνη; «Ανοίγουμε», «ανοίγουμε», «ανοίγουμε»! Ενα κλίμα χαλάρωσης και γενικής ευφορίας. Οι μάσκες ήταν μόνο ένα στοιχείο, μια λεπτομέρεια. Οταν είπαν «βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν υπάρχει συγχρωτισμός», ήξεραν πολύ καλά τι θα γινόταν. Γιατί η έννοια του συγχρωτισμού είναι τόσο γενική που ο καθένας και η καθεμιά την ερμηνεύει όπως θέλει. Και σε συνθήκες γενικού… «ανοίγματος» η έννοια του συγχρωτισμού διαστέλλεται στα ακραία όριά της.

Και βέβαια, ήταν επόμενο, αυτό το κλίμα γενικής χαλάρωσης και ευωχίας να μεταφερθεί και στους κλειστούς χώρους. Οχι εκεί που υπάρχει… ορατότητα (π.χ. στα μαγαζιά, τις τράπεζες, τις υπηρεσίες), αλλά εκεί που δεν υπάρχει ορατότητα: στους χώρους δουλειάς. Στα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του ιού, που πλέον δεν μνημονεύονται ως τέτοια (για ευνόητους λόγους). Τα κάθε είδους διασκεδαστήρια (υπαίθρια, γιατί βρισκόμαστε στο καλοκαίρι) ακολούθησαν. Και τώρα, με τη ζημιά να έχει ήδη γίνει, αρχίζει η φιλολογία για «ελέγχους». Κι εμείς λέμε, ωραία ελέγχεις (λέμε τώρα) το κλαμπ της παραλιακής, τα εργοστάσια, τις αποθήκες, τα call centers κτλ. πώς θα τα ελέγξεις; Εδώ τα άφησες ανεξέλεγκτα την περίοδο του ψευτο-λοκντάουν, θα τα ελέγξεις τώρα που βρισκόμαστε στην περίοδο του «ανοίγουμε»;

Στις 17 Μάη, παραφράζοντας το κεντρικό σλόγκαν της φετινής τουριστικής καμπάνιας («Ανοίγουμε πανιά»), που παρουσίασε ο Mr Βean της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Σούνιο, με φόντο το ναό του Ποσειδώνα, δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο «Ανοίγουμε πανιά»… για το τέταρτο κύμα. Γράφαμε, μεταξύ των άλλων:

«Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι βαδίζουμε προς ένα τέταρτο κύμα, που μπορεί και να είναι “κολλητό“ στο τρίτο, το οποίο μόλις έχει αρχίσει να υποχωρεί και βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από την πλήρη αποδρομή (περισσότερα από 2.000 κρούσματα ανακοινώνει κάθε μέρα ο αναξιόπιστος ΕΟΔΥ). Εμείς δεν παριστάνουμε τις Κασσάνδρες, ούτε μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τις εξελίξεις, όμως παρατηρώντας την εξέλιξη της πανδημίας τους τελευταίους 15 μήνες, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το υγειονομικό έγκλημα συνεχίζεται κι ότι αυτό είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. (…)

Αυτή τη στιγμή τουρισμός δεν υπάρχει (καμιά εικοσαριά χιλιάδες άτομα ήρθαν και το έκαναν “θέμα“ για λόγους διαφήμισης). Επίσης, το τρίτο κύμα δείχνει σημεία υποχώρησης. Ομως, από το Πάσχα και μετά η τάση υποχώρησης του τρίτου κύματος τροφοδοτείται με αντίρροπα στοιχεία (το περιβόητο “άνοιγμα“) όταν προστεθεί και ο τουρισμός, τότε τα αντίρροπα στοιχεία θα αυξηθούν και ενδέχεται ο Ιούνης να μην εμφανίσει σχετική μείωση στο μέγεθος του Φλεβάρη, αλλά ως μήνας-γέφυρα να τροφοδοτήσει ένα τέταρτο (καλοκαιρινό) κύμα, άγνωστης έντασης και φονικότητας. Οσο εμβόλια και να γίνουν Μάη-Ιούνη, αποκλείεται να εμποδίσουν την επέλαση της πανδημίας, σε συνθήκες ήδη υπάρχουσας υψηλής διασποράς του ιού, στην οποία θα προστεθεί και η επιβάρυνση του τουρισμού».

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο, λοιπόν, να προβλεφθούν οι εξελίξεις, οι οποίες ήδη διαγράφουν μια τεράστια υγειονομική απειλή πάνω από τη χώρα (φαίνεται στην προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων, στις συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα λύματα, σε κάθε επιδημιολογικό δείκτη – ακόμη και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία άρχισαν να αυξάνονται).

Γι’ αυτό γράφαμε στις 17 Μάη ότι το υγειονομικό έγκλημα συνεχίζεται κι ότι αυτό είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι βασικές παράμετροι που προδιέγραφαν εξαρχής αυτή την εξέλιξη είναι δύο: η μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι κυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι-επιδημιολόγοι αγνόησαν την πρώτη παράμετρο και έλεγαν ψέματα για τη δεύτερη, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουν το «ανοίγουμε πανιά», για χάρη του τουριστικού και μεταφορικού κεφαλαίου.

Και σήμερα, καθώς η έναρξη του τέταρτου κύματος συντελείται ήδη, κάποιοι λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και να τις μεταφέρουν στην κυβέρνηση, ενώ όλοι μαζί επιδίδονται σε μια γκεμπελίστικου τύπου προπαγάνδα ενάντια στους μη εμβολιασθέντες.

Ας δούμε ξανά τα νούμερα. Μέχρι τα τέλη του Μάη η Ελλάδα είχε παραλάβει μόνο 5 εκατ. δόσεις εμβολίων (στο τέλος παραθέτουμε ξανά τον πίνακα με τις επίσημες παραλαβές). Επομένως, μέχρι τα τέλη Ιούνη δεν μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ περισσότερες δόσεις (τα εμβόλια δεν πάνε αμέσως από την παραλαβή στην κατανάλωση). Θέλετε να προσθέσουμε 1 εκατ. δόσεις ακόμα; Με βάση τις αναλογίες που οι ίδιοι παρουσιάζουν, στα τέλη Ιούνη δε θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι από 2,5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένοι (και 1 εκατ. με μία δόση). Αυτό μας κάνει κάτι λιγότερο από το 25% του πληθυσμού. Δηλαδή, λίγο πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί για να χτιστεί το «τείχος ανοσίας» (70%, με βάση τις παλαιότερες παραδοχές, γιατί πλέον μιλούν και για 80%). Στους εμβολιασθέντες πρέπει να προσθέσουμε και τους νοσήσαντες που ποτέ δεν μας είπαν πόσοι είναι (για να μην αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι το περιβόητο Μητρώο Ασθενών υπάρχει μόνο στα χαρτιά).

Κάναμε τις πιο ευνοϊκές γι’ αυτούς παραδοχές, για να δείξουμε ότι το «τείχος ανοσίας» είναι τόσο χαμηλό που το πηδάει για πλάκα ο κοροναϊός (ειδικά με τη μεγάλη διασπορά που έχει). Κι αυτό το στοιχείο ήταν απαγορευτικό, όχι μόνο για το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, αλλά για το «ανοίγουμε τα πάντα» στο οποίο προχώρησαν.

Αυτά, λοιπόν, τα ήξεραν πολύ καλά. Ηξεραν ότι το πρόβλημα δεν είναι η απροθυμία των Ελλήνων να εμβολιαστούν, αλλά η στενότητα εμβολίωνΔεν υπήρχε περίπτωση να χτιστεί τείχος ανοσίας μέσα στον Ιούλη, ούτε μέσα στον Αύγουστο, ούτε μέσα στον Σεπτέμβρη. Αυτοί, όμως, διαβεβαίωναν ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού είναι καλπάζων και ότι μέσα στον Ιούλη τελειώνουμε με το «τείχος ανοσίας», δίνοντας συνεχώς φουσκωμένα νούμερα εμβολίων! Ενδιαφέρονταν μόνο για τους καπιταλιστές του τουρισμού. Παράλληλα, κοίταζαν πώς θα γλιτώσουν λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ‘χουν να δίνουν επιδοτήσεις στους αποικιοκράτες των αεροδρομίων και στους υπόλοιπους καπιταλιστές.

Εγκλημάτισαν και πάλι σε βάρος του ελληνικού λαού και τώρα που βλέπουν τις συνέπειες της εγκληματικής τους πολιτικής, γύρισαν την πλάκα και λένε στον ελληνικό λαό «εσείς φταίτε που δεν εμβολιάζεστε». Και ξαμολάνε την τσογλαναρία τους για να βρίσει τους εργαζόμενους, ότι τάχα καλόμαθε με τα… γενναιόδωρα επιδόματα των 534 ευρώ και δουλεύει «μαύρα»! Γι’ αυτά, όμως, σε επόμενο σημείωμα.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *