Η ιδεοληψία και η ταξική αντίληψη της Ν.Δ., περιορίζει στα όρια της εξαφάνισης τις δομές παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Οχι, δεν θα “ευλογήσουμε” τα γένια, που δεν έχουμε. Το μόνο που θα επικαλεστούμε ότι η στοιχειώδης πολιτική συγκρότηση μας δίνει την δυνατότητα να εκτιμήσουμε το πώς θα προκύψουν κάποιες εξελίξεις. 

Και στην προκειμένη περίπτωση θεωρούσαμε δεδομένο ότι στον σχεδιασμό του νεοδημοκρατικού κράτους της κυβέρνησης των “αρίστων”, για την παλινόστηση μιας διακυβέρνησης σκληρής ταξικής δεξιάς, κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους θα γίνει παρελθόν. Και από τους πρώτους στόχους είναι η απαξίωση όποιων δομών παρεχόμενης δημόσιας υγείας υπάρχουν. 

Οι έμποροι της υγείας πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας και ας πεθαίνει ο κόσμος της τάξης μας, αν αρρωστήσει και δεν έχει λεφτά να καταφύγει σ’ αυτούς.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ξεκάθαρη δήλωση που έκανε ο Μητσοτάκης στην “Καθημερινή της Κυριακής” προαναγγέλλοντας το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων.  

«Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία, μερικές φορές, περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά. ο πρωθυπουργός.  

Εμάς, φυσικά, αυτή η εξέλιξη δεν μας αιφνιδίασε. Την θεωρούσαμε αναμενόμενη και ήταν ζήτημα χρόνου να αρχίσει να υλοποιείται. 

Να. τι γράφαμε μεταξύ άλλων στις 23 Νοέμβρη του 2020 σε ένα κείμενο που τιτλοφορούσαμε “Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η κατάρρευση του ΕΣΥ“:

 Εύκολη είναι η κριτική να αποδίδουμε ανικανότητα στην κυβέρνηση αφού ενώ οι πάντες είχαν προειδοποιήσει ήδη από την περίοδο της πρώτης πανδημίας τους κυβερνητικούς αρμόδιους για την εφιαλτική κατάσταση που θα επέφερε το δεύτερο κύμα, αυτή δεν έκανε το παραμικρό για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Προφανώς και ισχύει αυτό, είναι όμως μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι άλλος και δεν έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την ανικανότητα της κυβέρνησης. Αλλωστε όπου θέλει το αστικό κράτος είναι πολύ αποτελεσματικό.

Η ουσία του θέματος είναι η ιδεοληψία και η ταξική αντίληψη της Ν.Δ., να περιοριστούν στα όρια της εξαφάνισης οι δομές παροχής υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. 

Επιδίωξη της να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των εμπόρων υγείας. Τακτική που την συνεχίζει μέχρι και σήμερα και παρ’ όλο τα τραγικά γεγονότα που έχουν προκύψει από την επέλαση της πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *