Η κ. Γκραμπόφσκι ορθά δέχεται τα βέλη της κριτικής.

Προφανώς και υπάρχει θέμα με την πρωθυπουργική σύζυγο κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Γιατί είναι ορθό η σύζυγος του πρωθυπουργού σε γενικές γραμμές να μην έχει επιχειρηματική δραστηριότητα, κατά ανάλογο τρόπο που δεν μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός. Αυτό μπορεί να φαντάζει «τιμωρητικό» στους νεοφιλελεύθερους που θέλουν να διδάσκεται η «επιχειρηματικότητα», όμως για το καλό της δημοκρατίας είναι ορθό όσοι ασχολούνται με τα κοινά να πληρώνουν ένα τίμημα. Δηλαδή, το τίμημα να μην μπορούν να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.Από θέση αρχής.

Επίσης είναι προφανές ότι αυτό αφορά τις/τους συζύγους. Μα θα τιμωρούνται οι σύζυγοι επειδή ο/η ένας/μία σύζυγος ασχολείται με τα κοινά σε αυτό το επίπεδο; Ναι πρέπει να πληρώνουν αυτό το τίμημα. Για το καλό της δημοκρατίας.

Θα μπορούσα να τελείωνα τη σημείωση εδώ. Όμως, είναι σαφές ότι αμέσως ή εμμέσως (μικρή σημασία έχει) η πρωθυπουργική σύζυγος δεν σταμάτησε την επιχειρηματική δραστηριότητά της και η πρωθυπουργική θητεία συνέπεσε κατά το ήμισυ τουλάχιστον με την διατήρηση της μετοχικής της σχέσης με συγκεκριμένη εταιρεία, μέχρι την πώληση των μετοχών. Προφανώς και η διαπλοκή ή ο χρηματισμός ή η «αποταμίευση» των πολιτικών δεν γίνονται με εταιρείες που είναι επώνυμες και με εμφανή μετοχολόγια. Γίνονται με «μπροστινούς» και «ταμίες» και υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος. Και η γενική τάση είναι το φαινόμενο να επιτείνεται. Η Siemens για παράδειγμα αποδεδειγμένα είχε ένα τμήμα του ελληνικού συστήματος στο payroll. Όμως, αν μη τι άλλο, δεν είναι κακό να τηρούνται προσχήματα.

Κατά τα άλλα η κ. Γκραμπόφσκι ορθά δέχεται τα βέλη της κριτικής. Εκτός όλων των άλλων γιατί είναι γνωστό ότι έχει διεκδικήσει και κατοχυρώσει ρόλο «πόλου εξουσίας» με τμήμα του ευρύτερου κυβερνητικού έργου, π.χ. στον πολιτισμό, να εξαρτάται και από τη δική της γνώμη, ή τουλάχιστον σε αυτό συντείνουν διάφορες ενδείξεις.

[Κατά άλλα Ιούλιο μήνα, μήνα επετειακό, η οικογένεια Μητσοτάκη καλό είναι να είναι κάπως πιο μετρημένη….]

Πηγή: Παναγιώτης Σωτήρης – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *