Aυταπόδεικτα έχουμε έναν πρωθυπουργό με βαριές και ατιμωτικές παρανομίες

Η κατηγορία ότι ένας πρωθυπουργός ψεύδεται στην προσπάθεια να αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία για τα οποία πρέπει να είναι διάφανος είναι βαριά και ατιμωτική. Στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον και αυταπόδεικτη.

Αντί να απαντήσει σε όσα με έγγραφα έχει αποκαλύψει το Documento, επιμένει να λέει ψέματα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ένα κουρελόχαρτο, ένα «ιδιωτικό συμφωνητικό», με το οποίο δήθεν αποδεικνύει ότι η περιουσία για την οποία ελέγχεται ο ίδιος και η σύζυγός του έχει μεταβιβαστεί στον αδερφό της το 2Θ16.

Ενας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ανυπόστατα έγγραφα και σκοτεινές μεθόδους για να κρύψει την αλήθεια. Μόνο που το ψέμα του Κυριάκου Μπτσοτάκη, αυτήν τη φορά, αποκαλύπτει και μάλιστα εγγράφως η ίδια η σύζυγός του.

Σε έγγραφα που έχει καταθέσει στις ελληνικές αρχές το 2018 (όταν ελεγχόταν για το σπίτι του Βολταίρου) εμφανίζει τον εαυτό της ως ιδιοκτήτρια της γαλλικής εταιρείας SCI, η οποία πλέον έχει εξαφανιστεί από το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Το έγγραφο προέρχεται από τη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου της Γαλλίας και της καταλογίζει φόρο για το 2017, όταν δηλαδή υποτίθεται πως δεν είναι κάτοχος της εταιρείας. Η κυρία Γκραμπόφοκι καταθέτει το έγγραφο αυτό στις ελληνικές αρχές για να δικαιολογήσει ποσά που βρέθηκαν στον λογαριασμό της, λέγοντας ότι είναι έσοδα από τη διαχείριση της εταιρείας. Και για να δείξει πως αυτή κατέχει την εταιρεία επισυνάπτει το έγγραφο του 201 7 που την εμφανίζει μοναδική νόμιμη εκπρόσωπο.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως διαψεύδει και ακόμη ένα γαλλικό έγγραφο, non μόλις πριν από μερικές μέρες εμφανίζει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι ως κάτοχο της γαλλικής εταιρείας (την κατέχει μέσω της ελληνικής που δημιούργησε τον Δεκέμβριο του 2020) κατά 83,33%. Η δημοσιογραφική όμως έρευνα εκθέτει την οικογένεια Μητσοτάκη και… ιστορικά. Πολύ πριν από τη Μαρέβα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη είχαν αντιμετωπίσει (το 1990) τις ίδιες κατηγορίες για ανακριβές πόθεν έσχες, που αφορούσε ακίνητη περιουσία πάλι στη Γαλλία. Ο πατέρας Μητσοτάκης, όταν πιάστηκε στα πράσα -μαντέψτε-, έφερε στη Βουλή ιδιωτικό συμφωνητικό, φυσικά αστήρικτο νομικά, με το οποίο είχε παραχωρήσει τα ακίνητα σε συγγενικό πρόσωπο. Η οικογένεια Μητσοτάκη φαίνεται ότι έχει το σχετικό know-how.

Πηγή: Βασίλης Ανδριανόπουλος – Documento

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *