Συγκλονιστικό στερνό αντίο του λαού στον Μίκη – Μαζικές αποδοκιμασίες σε κυβέρνηση και «Μητσοτάκη κάθαρμα» (βίντεο)

Χιλιάδες λαού από την Αθήνα αλλά και από άλλες γωνιές της χώρας αποχαιρέτησαν τον συνθέτη των μεγάλων ανατροπών, τον μεγάλο μουσουργό που μελοποίησε τα όνειρα και τις ελπίδες της «φτωχογειτονιάς». Είπαν το στερνό αντίο στον Μίκη που με τη ζωή, τους αγώνες και το μοναδικό έργο του συνομίλησε με το μεγαλείο και την τραγωδία της Αριστεράς της εποχής του.

Οι ατελείωτες ουρές του κόσμου, με ήλιο και με βροχή, απέδειξαν πόσο ακόμα και σήμερα εμπνέουν τα τραγούδια του, πόσο επικοινωνούν με τις σημερινές ασφυκτικές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνουν οι κυρίαρχες πολιτικές του καπιταλισμού για τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, του θύμισαν ότι και σήμερα έχει νόημα ένα νέο “πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες” για να πάνε αλλιώς τα πράγματα στις ζωές μας!

Αυτό παραγνώρισε προφανώς ο επίσημος αστικός πολιτικός εσμός που έτρεξε να βγάλει «πολιτική υπεραξία» από τον θάνατό του, αναμασώντας τα περί «παγκόσμιου Έλληνα», και «μεγάλου Έλληνα», λες και το έργο που τον έκανε «μεγάλο» μπορεί να αποκοπεί από τα μεγάλα ιδανικά και τα μεγάλα οράματα των αγώνων για την κοινωνική απελευθέρωση.

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν που σήμερα στην τελετή αποχαιρετισμού τρεις φορές ακούστηκε ένα μακρόσυρτο «ουουουου» από τον κόσμο που βρίσκεται έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών με στόχο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και το πιο μακρόσυρτο, την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Kαθαρά ακούστηκε από πλήθος συγκεντρωμένων το σύνθημα “Ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα”. Τότε αυτοί έσπευσαν άρον άρον να καταφύγουν στην ασφάλεια της Μητρόπολης…

Και κατά την έξοδο από την Μητρόπολη επαναλήφθηκαν οι αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού…

Πηγή: Πριν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *