“Σοσιαλιστική” βαρβαρότητα

«Επιασαν δουλειά οι “τοποτηρητές” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι αναλαμβάνουν να βάλουν… τάξη στην ελληνική οικονομία. Μέχρι τα τέλη του μήνα, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης θα εγκατασταθεί στα υπουργεία, ώστε να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και κυρίως να προτείνει λύσεις – μέτρα, όπου απαιτείται. Ο επικεφαλής της task force, Χορστ Ράιχενμπαχ, είχε σειρά επαφών χθες στην Αθήνα με κορυφαίους υπουργούς. Στο επίκεντρο της “συγκυβέρνησης” βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η αγορά εργασίας, οι επενδύσεις, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, οι ΔΕΚΟ, η φορολογία και η δημοσιονομική διαχείριση. Παράλληλα, προωθείται η on line παρακολούθηση βασικών δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

«Ελευθεροτυπία».
____________

Σωστή η διατύπωση της εφημερίδας περί «συγκυβέρνησης». Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόϊκας είναι αρραγές στην προσπάθεια του να ισοπεδώσει τα λαϊκά στρώματα και την οικονομική καπιταλιστική κρίση να την πληρώσει ο λαός και στην χειρότερη περίπτωση γ’ αυτούς να έχουν ελάχιστες απώλειες οι πλουτοκράτες ντόπιοι και ξένοι. Το παραδέχτηκε άλλωστε –μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ- το Πασοκικό στέλεχος Πάρις Κουκουλόπουλος που μας είπε ότι οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις «δεν μας τις επιβάλλουν κάποιοι άλλοι και εμείς ως καλοί μαθητές εφαρμόζουμε» αλλά σύμφωνα με τον ίδιον η κυβέρνηση λαμβάνει «μέτρα αυτοπροστασίας υψηλού διακυβεύματος».

Όντως είναι «υψηλού διακυβεύματος» για το αστικό σύστημα οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.
Μετά την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση παραδίδει όλο το κράτος στους ιδιώτες πετώντας στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Ιδιωτικές εταιρείες εμπειρογνωμώνων που θα τις πληρώσουμε πλουσιοπάροχα θα αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι περίπου 250.000 υπάλληλοι των φορέων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, έτσι ώστε να μειωθεί κατά 30% το κράτος σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις προς την Τρόικα, που έχει αναλάβει η μνημονική κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι, απ’ αυτούς τους υπαλλήλους θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων. Όπως γράφει σήμερα το «Βήμα»: «Γεγονός είναι πάντως ότι ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων, των οποίων καταργούνται οι οργανικές θέσεις θα μπορούν ακόμη και να απολυθούν, με δεδομένο μάλιστα ότι παρότι θεωρούνται μόνιμοι, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει σχετική συνταγματική απαγόρευση. Οι απολύσεις μάλιστα αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων για τους οποίους πιέζει η Τρόικα μπορεί να γίνει χωρίς ούτε καν την καταβολή αποζημίωσης». Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το είχε προαναγγείλει ο Θ. Πάγκαλος.

Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Θα υπάρξει παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα σε μαζική, δυναμική κατεύθυνση ώστε να μείνουν στα χαρτιά οι σχεδιασμοί ντόπιων και ξένων καπιταλιστών; Η ελληνική κοινωνία βράζει. Μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω.
Προς το παρόν όμως, η μοιρολατρία, η αντίληψη της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, οι πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τα πιεστικά καθημερινά προβλήματα κ.α. είναι τα βαρίδια που κρατούν καθηλωμένη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ή η ολομέτωπη βάρβαρη επίθεση που δέχεται ο λαός θα τον κάνει να αφυπνιστεί;
___________

Στην Ελλάδα, μια αυτοαποκαλούμενη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση, επιβάλει, διαμέσου κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών και ξύλου, την πιο ακραία αντικοινωνική ανατροπή που έγινε ποτέ στη δυτικοευρωπαϊκή ιστορία όσον αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την υγεία και τη φορολογία.

Το «πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα» (ΠΑΣΟΚ) εγκατέλειψε παντελώς κάθε φιλοδοξία να λειτουργήσει ως κυρίαρχη κυβέρνηση, και παρέδωσε τις παρούσες και μελλοντικές τύχες της πολιτικής της χώρας στους τραπεζίτες της «ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας» (ΕΚΤ), στο «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) -Γερμανία και Γαλλία. Το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα λιτότητας περιλαμβάνει τη λεηλασία και το ξεπούλημα όλων των στρατηγικών κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και μεγάλων δημοσίων εκτάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκτενών χώρων μεγάλης ιστορικής και ψυχαγωγικής αξίας.

Ουδέποτε προϋπήρξε κυβέρνηση, σοσιαλιστική ή όχι, που να έχει τόσο έκδηλα και ηχηρά παραδώσει τις τύχες μιας ανεξάρτητης χώρας στη πιο αυθεντική μορφή αποικιοκρατίας.

Τζέιμς Πέτρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *