Με τις «πλάτες»… της συζύγου του πρωθυπουργού το φιάσκο της efood

Σε μια ακόμη αποκάλυψη προχώρησε, ο  δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης αναφορικά με το φιάσκο της efood που εκβιάζει με απολύσεις 115 εργαζόμενους. Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβάνης, αποκαλύπτει ο ότι η εταιρεία, που “μέσα σε μια νύχτα από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, δημιουργεί ένα εργασιακό μεσαίωνα και καθιερώνει τη δουλεία στο delivery ανήκει στο συνέταιρο της συζύγου του πρωθυπουργού, στην offshore εταιρεία της στα νησιά Κέυμαν”!

Μάλιστα, σε νεότερη ανάρτησή του αναφέρεται σε εταιρεία που “εμφανίζεται ως επενδυτικό θαύμα παρότι κάνει delivery” και η οποία “αγοράζεται από γερμανική εταιρεία έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων”, τονίζοντας με νόημα “ακούγεται ως μίζα μέσω «εξαγοράς»”, ενώ προβλέπει ότι “μετά την αποκάλυψη ότι ο mr efood είναι ο μπροστινός της Μαρέβας, ετοιμαστείτε για το γνωστό «χτυπούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού»”…

Μάλιστα, το documentonews, έχει δημοσιεύσει την  σύνδεση της efoof με την πρωθυπουργική οικογένεια,  το οποίο υπογράφει ο Βαγγέλης Τριάντης και έχει τίτλο: «Εργασιακός “Μεσαίωνας” από τους συνεταίρους του πρωθυπουργικού ζεύγους».

Σε αυτό αναφέρεται πως «στο Διοικητικό Συμβούλιο της ONLINE DELIVERY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., της εταιρείας efood δηλαδή, ως διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης. Ιδρυτής της εταιρείας και επίσης διευθύνων σύμβουλος είναι ο αδερφός του Παμίνος Κυρκίνης για τον οποίο έχουν υπάρξει ουκ ολίγα διθυραμβικά δημοσιεύματα. Με τον Κωνσταντίνο Κυρκίνη συνδέεται προσωπικά το πρωθυπουργικό ζεύγος. Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr ο Κωνσταντίνος – Πέτρος Κυρκίνης είναι ο άνθρωπος που λειτουργεί ως βιτρίνα της κυρίας Μητσοτάκη».

«Πιο αναλυτικά στο βιογραφικό της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ανέγραφε ότι ίδρυσε την εταιρεία Eternia Capital. Ο λόγος γινόταν για την ελβετική εταιρεία Eternia Capital Advisors. Παρά τα όσα δήλωνε όμως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης σε δηλώσεις του στο Documento είχε παραδεχθεί ότι “η Eternia Capital Advisors είναι μια συμβουλευτική εταιρεία στην Ελβετία που ήταν δική μου””. Εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο γιατί η κ. Γκραμπόφσκι δήλωνε ότι ίδρυσε μια εταιρεία της οποίας ήταν άλλος ο ιδρυτής.

Το όνομα του κ. Κυρκίνη εμφανίζεται όμως και στην offshore που ανήκε στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατά 50%. Σε αρχεία της δικηγορικής Appleby ως πρόσωπο επικοινωνίας για την offshore Εταιρεία Eternia Capital Management. Οπως αποκαλύφθηκε από τα Paradise Papers η Μαρέβα Μητσοτάκη κατείχε το 50% της επίμαχης offshore. Ο κ. Κυρκίνης φέρεται επίσης να είναι σε επαφή με την δικηγορική εταιρεία ρυθμίζοντας υποθέσεις της υπεράκτιας εταιρείας της κας Γκραμπόφσκι.

Η επιχειρηματική συμπόρευση του κ. Κυρκίνη με τη Μαρέβα Μητσοτάκη δεν σταματά εκεί. Οι δυο τους ήταν μέλη μιας ακόμα ελβετικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια, της Dara Capital AG, με έδρα τη Ζυρίχη. Η εταιρεία, που επικαλείται τις διασυνδέσεις και γνώσεις της για να προσελκύσει επενδυτές, ιδρύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2007, ενώ έχει και παράρτημα στη Νέα Υόρκη. Είναι άγνωστο πότε και γιατί η Μαρέβα Μητσοτάκη και ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης αποχώρησαν από την εταιρεία.

Ο κ. Κυρκίνης συντροφεύει επιχειρηματικά τη Μαρέβα Μητσοτάκη και στην ελληνική συμβουλευτική εταιρεία την οποία αυτή ίδρυσε το 2007, τη MG Capital Advisors. Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 ο κ. Κυρκίνης αντικαθιστά στο ΔΣ της εταιρείας τον Σταύρο Παπασταύρο, πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, γνωστό για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers».

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του Κώστα Βαξεβάνη:

Η εταιρεία η οποία μέσα σε μια νύχτα από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, δημιουργεί ένα εργασιακό μεσαίωνα και καθιερώνει τη δουλεία στο delivery, ανήκει στο συνέταιρο της συζύγου του πρωθυπουργού, στην offshore εταιρεία της στα νησιά Κέυμαν. Τι δεν καταλαβαίνεις

Ο Κ. είναι συνέταιρος ενός προσώπου με πολιτική επιρροή. Φτιάχνει μια εταιρεία στην Άπω Ανατολή. Η εταιρεία εμφανίζεται ως επενδυτικό θαύμα παρότι κάνει delivery. Το ίδιο ξαφνικά αγοράζεται από γερμανική εταιρεία έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων. Ακούγεται ως μίζα μέσω “εξαγοράς”

Μετά την αποκάλυψη ότι ο mr efood είναι ο μπροστινός της Μαρέβας, ετοιμαστείτε για το γνωστό “χτυπούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού”

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *